Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/55297/rrt-organizuoja-rytu-partnerystes-saliu-susitikima-tarptinklinio-rysio-klausimais/spausdinti/

RRT organizuoja Rytų partnerystės šalių susitikimą tarptinklinio ryšio klausimais

Publikuota: 2016-06-27 11:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Liepos 4‒5 d. Vilniuje Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) organizuoja Rytų partnerystės šalių elektroninių ryšių reguliavimo institucijų tinklo atstovų susitikimą tarptautinio tarptinklinio ryšio (angl. roaming) klausimais. Šio susitikimo tikslas – įvertinti tarptinklinio ryšio reguliavimo praktiką Rytų partnerystės šalyse ir ieškoti priemonių, kaip šios šalys galėtų ją suderinti tarpusavyje ir su ES teisės aktais, siekiant sumažinti tarptautinio tarptinklinio ryšio kainų skirtumus tarp Rytų partnerystės ir ES šalių.

„Europos Rytų šalių partnerystė yra viena iš prioritetinių RRT veiklos krypčių ir mes stengiamės visapusiškai prisidėti prie šių šalių integracijos į ES procesų. Šioje veikloje dalyvaujame nuo 2012 metų ir šis susitikimas bus svarbus dėl aktualių tarptinklinio ryšio klausimų“, ‒ sako RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis.

„Tarptinklinis ryšys Rytų Europos šalyse yra vis dar pakankamai brangus tiek Lietuvos, tiek tų šalių vartotojams, todėl mūsų tikslas – ieškoti priemonių ir būdų, kad ateityje tokios paslaugos būtų prieinamos ir eiliniam vartotojui, ir verslą šiose šalyse vystantiems subjektams“, ‒ pabrėžė F. Dobrovolskis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!