Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5516/baltmedica-2006-siulo-nauja-prisistatymo-buda/spausdinti/

„BaltMedica 2006“ siūlo naują prisistatymo būdą

Publikuota: 2006-09-23 12:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Lietuvos parodų centras „Litexpo“

Rugsėjo 28-30 d. jau 14-tą kartą Lietuvos parodų centro LITEXPO rengiama „BaltMedica 2006“ be įprastinių medicinos naujovių pristatymo išsiskirs prie įvairių renginių organizuojamomis vienos dienos teminėmis ekspozicijomis.

„BaltMedica 2006“ teminės ekspozicijos bus rengiamos kartu su rugsėjo 28 d. vyksiančiu Lietuvos radiologų asociacijos VI suvažiavimu, rugsėjo 29 d. organizuojama Odontologų konferencija ir rugsėjo 29-30 d. LR sveikatos apsaugos ministerijos rengiamais seminarais nevyriausybinėms organizacijoms (NVO), vykdančioms sveikatinimo veiklą.

„Pasaulyje medicinos parodose vis ryškesnė tampa tendencija firmų ekspozicijas organizuoti prie specializuotų medicinos renginių – kongresų, konferencijų, suvažiavimų. Taip yra todėl, kad medicinos įrangą, medžiagas ar paslaugas siūlančios firmos linkę prisistatyti tik tikslinei auditorijai – specialistams. Tokia auditorija ir yra specializuotų renginių dalyviai“, – sako LITEXPO direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė.

Parodoje ir teminėse ekspozicijose šiemet prisistatys 97 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Italijos, Vokietijos, Estijos, Čekijos. Iš pastarosios šalies atvykstančios 8 kompanijos dalyvaus kolektyviniame stende.

Savo stendą turės LR sveikatos apsaugos ministerija ir 37 sveikatinimo srityje dirbančios nevyriausybinės organizacijos (NVO). Sveikatos apsaugos ministerija, pakvietusi šias organizacijas kartu dalyvauti parodoje, siekia skatinti abipusį bendradarbiavimą ir kuo plačiau skleisti žinias apie jų veiklą. LR sveikatos apsaugos ministerijos stende NVO atstovai turės galimybę susipažinti tarpusavyje, su ministerijai pavaldžių įstaigų specialistais aptarti aktualius klausimus. Čia taip pat bus demonstruojami sveiką gyvenimo būdą populiarinantys filmai, dalinami įvairūs informaciniai leidiniai.

Rugsėjo 29 ir 30 d. Sveikatos apsaugos ministerija parodoje NVO atstovams surengs seminarus „Projektų rengimo metodų apžvalga“. Jų metu bus aptariamas nevyriausybinių organizacijų, vykdančių sveikatinimo veiklą, skatinimo programos įgyvendinimas. Šiuo metu pagal šią programą Sveikatos apsaugos ministerija finansuoja 26 NVO projektus.

Dar viena parodos naujiena - pirmą kartą rengiama kraujo donorų akcija. Rugsėjo 29 d. nuo 12 iki 18 val. atskirame stende dirbs Nacionalinio kraujo centro mobili brigada. Akcijos metu žmonės galės daugiau sužinoti apie kraujo donorystę, o norintys - ir padovanoti kraujo.

„BaltMedica 2006“ vyks LITEXPO 5-oje salėje nuo 10 iki 18 val., rugsėjo 30 d. – nuo 10 iki 14 val. Įėjimas į parodą ir specialistams, ir plačiajai visuomenei nemokamas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!