Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/54612/ismanios-technologijos-sunis-pavercia-fotografais-o-kates-ismoko-kalbeti-angliskai/spausdinti/

Išmanios technologijos šunis paverčia fotografais, o kates „išmoko“ kalbėti angliškai

Publikuota: 2016-05-04 14:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Laboratorija „Temptations Lab“, kurią įkūrė JAV gyvūnų maistą gaminanti kompanija, pasinaudojusi 3D technologijomis, sukūrė išmanų kačių antkaklį. Jis verčia kačių miaukimą į anglų kalbą.

Laboratorijos svetainėje nėra pateikiamos išsamios įrenginio „Catterbox“ techninės charakteristikos. Taip pat kol kas nėra informacijos, kur galima tokį įtaisą įsigyti.

Todėl labai gali būti, kad „Catterbox“ yra marketingo kampanijos dalis reklamuojant kačių maistą „Temptations“.

Kanale „YouTube“ publikuotas grojaraštis, kuriame – keli filmai, demonstruojantys, kaip veikia vertėjas iš kačių į anglų kalbą. Jis verčia ne viską, o tik kai kuriuos garsus.

Sprendžiant pagal pateiktą medžiagą, antkaklis yra labiau smagus žaisliukas, nei rimtas pagalbininkas, norint suprasti, ko iš tikrųjų nori katė.

Pasinaudojęs specialia programėle katės šeimininkas gali netgi pasirinkti balso tembrą, kuriuo „kalbės“ jo globotinio vertėjas.

Primename, kad kompanija „Pedigree“ jau anksčiau yra pristačiusi išmaniąją liemenę „The Posting Tail“, kuri leidžia šunims daryti patikusių objektų nuotraukas vizginant uodegą ir netgi publikuoti nuotraukas tinkle „Facebook“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!