Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/54559/bavarijos-ekonomikos-valstybes-sekretorius-lankosi-jungtiniame-gyvybes-mokslu-centre/spausdinti/

Bavarijos ekonomikos valstybės sekretorius lankosi Jungtiniame gyvybės mokslų centre

Publikuota: 2016-04-29 11:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Bavarijos ekonomikos, žiniasklaidos, energetikos ir technologijų ministerijos valstybės sekretorius Franzas Josefas Pschiereris (Franz Josef Pschierer) vakar lankėsi neseniai atidarytame Vilniaus universiteto Jungtiniame gyvybės mokslų centre. Kartu su juo čia pabuvojo 20 politikos ir verslo atstovų iš Bavarijos, kurie balandžio 26–29 d. su oficialiu vizitu vieši Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. Vizitą organizavo Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK) kartu su Bavarijos eksporto skatinimo agentūra Bayern International. Delegacijai vadovavo Bavarijos ekonomikos, žiniasklaidos, energetikos ir technologijų ministerija.

Bavarijos ekonomikos valstybės sekretorius buvo sužavėtas apsilankymu Jungtiniame gyvybės mokslo centre. „Čia dirbama Lietuvos ateičiai“, – iškart po apsilankymo mokslo centre Vokietijos ambasadorės rezidencijoje surengtame Bavarijos įmonių priėmime teigė F.J Pschiereris. Be kita ko, valstybės sekretorius gyrė gerus Bavarijos ir Lietuvos prekybos santykius. „Lietuva yra itin įdomi rinka Bavarijos įmonėms. Šiuo metu Lietuvos ir Bavarijos prekybos balansas beveik pasiekė iki krizės turėtas rekordines apimtis. Praėjusiais metais prekybos apimtys tarp Lietuvos ir Bavarijos siekė daugiau nei 440 mln. eurų. Tikimasi, kad ši teigiama tendencija išliks ir 2016 metais“.

Bavarijos ekonomikos valstybės sekretorius lankosi Jungtiniame gyvybės mokslų centre

Delegacijos iš Bavarijos apsilankymo proga Vilniuje, Rygoje ir Taline buvo surengti Vokietijos ir vietinių įmonių verslo susitikimai. Bavarijos delegacijos sudėtyje buvo 14 įmonių iš statybų, sveikatos apsaugos, mašinų pramonės, elektrotechnikos, energetikos aplinkos apsaugos ir medienos pramonės sektorių. „Man ypač patiko individualūs susitikimai. Važiavau čia su tikslu pažinti kraštą ir žmones. Baltijos šalių įmonių, su kuriomis matau bendradarbiavimo perspektyvų ateityje, kontaktus vežuosi namo“, – teigė „Stahlbau März“ GmbH vadovas Richardas Märzas (Richard März).

Bavarija yra didžiausia Vokietijos federalinė žemė, kuri savo plotu už Lietuvą didesnė beveik 5000 km². 2015 metais Bavarijos ūkis augo 2,1 procentų, bendrasis vidaus produktas sudarė 549 mlrd. eurų. 12 procentų viso Lietuvos importo iš Vokietijos 2015 metais sudarė importas iš Bavarijos. Dažniausiai importuojamos prekės: transporto priemonės, elektronikos prietaisai, mašinos ir įregimai, chemijos produktai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!