Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5382/prasideda-treciasis-mokslo-festivalis-erdvelaivis-zeme-2006/spausdinti/

Prasideda trečiasis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2006“

Publikuota: 2006-09-09 07:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Šiemet trečiąjį kartą Vilniuje rugsėjo 8-14 dienomis ir Kaune rugsėjo 15-21 dienomis organizuojamas mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2006“. Mokslo festivalio metu užsienio ir Lietuvos mokslininkai supažindins vyresniųjų klasių moksleivius ir visuomenę su naujausiais mokslo pasiekimais medicinos, energetikos, informacinių technologijų bei socialinių ir humanitarinių mokslų srityse.

Festivalyje dalyvaus mokslininkai iš Šveicarijos mokslo festivalio, kitų užsienio šalių. Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai demonstruos įvairius eksperimentus, bus skaitomos paskaitos, surengtos parodos mokslo centruose, parodos ir praktikos darbai universitetų laboratorijose, viešosiose miestų erdvėse. Vyks koncertai, kur naujausios technologijos bus panaudotos, siekiant gauti originalų meninį efektą. Festivalio renginiai organizuojami taip, kad juose aktyviai dalyvautų jo lankytojai moksleiviai.

Šiais metais festivalio organizatoriai siekia, kad galimybę dalyvauti festivalyje turėtų ir vaikų globos namų auklėtiniai. Festivalio organizatoriai siekia, kad mokslo žinių šventė suteiktų galimybę šiems vaikams ne tik pasisemti įdomių žinių, bet ir gauti neįkainojamų įspūdžių.

Rugsėjo 9 dieną 11 val. Vilniaus Savivaldybės aikštėje 300 vaikų globos namų auklėtinių dalyvaus Mokslo ir žinių šventėje, kurios metu milžiniškose palapinėse turės galimybę stebėti festivalio stebuklus bei dalyvauti Mokslo šou gryname ore, atrasti „Efektingąją fiziką“, pamatyti biologinius eksperimentus, ląstelių skylamušio, jėgos ir šoklumo treniruoklių matuoklių demonstravimą bei dalyvauti kompiuteriniame muzikiniame žaidime iš Šveicarijos „Muzikinis miestas“ foje šalia VU Centrinių rūmų Teatro salės. Renginys Savivaldybės aikštėje truks nuo 11 iki 15 val. Festivalio svečiai 14.30 val. bus vaišinami kareiviška koše ir arbata.

Atvykusius į mokslo žinių šventę sveikins Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, Lietuvos Žmogaus teisių lygos prezidentė Marija Nijolė Stačiokienė, Mokslininkų rūmų direktorė Aldona Daučiūnienė, jaunieji mokslininkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!