Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/53713/ktu-karjeros-dienos-2016-studentu-motyvacija-dziugina-darbdavius/spausdinti/

KTU „Karjeros dienos 2016“: studentų motyvacija džiugina darbdavius

Publikuota: 2016-03-01 16:38
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmąją pavasario dieną vyko didžiausia Baltijos šalyse karjeros kontaktų mugė KTU „Karjeros dienos 2016“. Daugiau nei 120 įmonių atstovai jaunus, žingeidžius ir motyvuotus studentus stebino spalvingais stendais, interaktyviais įmonių pristatymais, stalo futbolu bei, svarbiausia, realiomis galimybėmis gauti praktikos ar darbo vietas „čia ir dabar“.

Dvyliktus metus iš eilės Kauno technologijos universiteto (KTU) organizuojamos „Karjeros dienos“ sutraukė daugiau nei 7 tūkst. studentų, absolventų, moksleivių, kurie sausakimšoje Kauno „Žalgirio“ arenoje ieškojo ateities perspektyvų, bendraudami su potencialiais darbdaviais.

KTU „Karjeros dienos 2016“: studentų motyvacija džiugina darbdavius

Su jaunimo ir įmonių atstovais bendravo ir renginio globėjas premjeras Algirdas Butkevičius, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kiti valstybės ir miesto vadovai.

„Karjeros dienose dalyvaujame jau ne pirmą kartą ir pastebime, jog kiekvienais metais studentų skaičius ir motyvacija vis auga. Džiaugiamės, jog mus aplanko tiek daug žingeidžių žmonių, sulaukiame net ir pirmakursių, kurie jau galvoja apie praktiką savo pasirinkta studijų kryptimi. Ši mugė yra visapusiškai svarbi tiek studentams, tiek įmonėms“, – teigė KTU „Karjeros dienos 2016“ dalyvės „Data Dog“ Personalo ir komunikacijos vadovė Vilija Vosyliūtė.

Kontaktų mugės dalyviai turėjo galimybę susipažinti su tokiomis pripažintomis įmonėmis, kaip „Callcredit Information Group“, „Coca-Cola HBC Lietuva“, „Virtustream“, „Littelfuse“, „Mobiliųjų telefonų techninis centras“, „Barclays Group Operation Limited“, „Baltic Transline“, „Senukų prekybos centras“ ir daugeliu kitų lietuviškų bei tarptautinių bendrovių, kurios labiausiai motyvuotiems siūlė apie 400 praktikos ir 600 darbo vietų.

Koncerno „Vikonda“ Marketingo vadybininkas Vytautas Kubolis pasakojo, kad jau antrus metus iš eilės potencialius darbuotojus sudomina interaktyviais stendais, kuriuose norintieji turi galimybę iš karto pildyti CV tiesiog kompiuterio ekrane, arba žaisti viktorinos žaidimus susijusius su koncernu. V. Kubolis pabrėžė, jog naujų specialistų ieškoma nuolat, todėl renginyje dalyvauja norėdami supažindinti jaunus žmones su įmonės veikla.

KTU „Karjeros dienos 2016“ lankytojai turėjo galimybę ne tik susipažinti su verslininkais ar pretenduoti į praktikos ir darbo vietas, bet ir atsipūsti poilsio zonose, pildant gyvenimo aprašymus ar apsvarstant ateities planus.

Patys žingeidžiausi dalyvavo konferencijoje, kurioje SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda skaitė pranešimą „Kur krypsta karjeros tendencijos Lietuvoje ir pasaulyje?“, „Callcredit Information Group“ atstovė Katie Jarvis skatino susikoncentruoti į dalykus, kurie sekasi geriausiai, o KTU Alumni asociacijos narė, „Littelfuse“ Personalo vadovė Lietuvoje ir Talentų vadovė Europoje Kristina Keršienė nušvietė šiandienos karjeros galimybių padangę.

Pagal veiklos sritis, daugiausia mugėje dalyvavo informacinių technologijų (IT), chemijos bei maisto pramonės, vadybinių ir telekomunikacijų bendrovių, o taip pat – bankai, apskaitos, energetikos, sunkiosios pramonės, energetikos, statybų, medienos ir baldų pramonės, transporto ir logistikos įmonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!