Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5303/sekmingai-baigiama-akcija-apsaugok-savo-kompiuteri/spausdinti/

Sėkmingai baigiama akcija „Apsaugok savo kompiuterį“

Publikuota: 2006-09-01 11:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Esaugumas.lt

Akcijos „Apsaugok savo kompiuterį“, prasidėjusios šių metų birželį, metu vartotojams išdalyta beveik 100 tūkstančių kompaktinių diskų su reikalingiausiomis apsaugos priemonėmis nuo kompiuterinių virusų, nepageidaujamų el. pašto laiškų bei kitų pavojų saugumui ir privatumui internete. Šiomis dienomis kompaktiniai diskai pasieks ir pusantro tūkstančio Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų, kurioms taip pat labai svarbu užtikrinti elektroninį saugumą bei gerinti moksleivių švietimą saugumo elektroninėje erdvėje klausimais.

Per kelis mėnesius kompaktiniai diskai buvo išdalyti ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir visų Lietuvos regionų viešosios interneto prieigos taškuose, savivaldybėse, bibliotekose. Iš elektroniniam saugumui skirtos interneto svetainės www.esaugumas.lt vartotojai atsisiuntė jau per 30 tūkstančių šio kompaktinio disko kopijų.

Koordinuojant Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybai, šį projektą įgyvendino UAB „Microsoft Lietuva“, UAB ,,Sonex Identifikaciniai Duomenys“, UAB „Santa Monica Networks“, UAB „Sisneta“, AB DnB NORD bankas, AB bankas „Hansabankas“, AB „Parex bankas“, AB SEB Vilniaus bankas, AB bankas „Snoras” ir AB Ūkio bankas. Kompaktinio disko leidybos partneriai – UAB „Baltic Optical Disc“, žurnalas „Kompiuterija – PC World“ ir UAB „Idamas“. CD Platinimo partneriai – asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Panevėžio m. savivaldybė, UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Penki kontinentai“ interneto kavinė „Despina“ ir kt.

Daugiau informacijos apie šį projektą galima rasti www.esaugumas.lt svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!