Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/52345/europos-komisija-pritare-kauno-kogeneracines-jegaines-bendros-kontroles-igijimui/spausdinti/

Europos Komisija pritarė Kauno kogeneracinės jėgainės bendros kontrolės įgijimui

Publikuota: 2015-11-24 15:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos Komisija pagal Susijungimų reglamentą pritarė Kauno kogeneracinės jėgainės bendros kontrolės įgijimui – kontrolę įgijo „Fortum“ ir „Lietuvos energija“.

„Fortum“ užsiima elektros energijos ir šilumos gamyba bei pardavimu ir teikia su tuo susijusias paslaugas Šiaurės ir Baltijos regiono šalyse. „Lietuvos energija“ užsiima elektros energijos ir šilumos gamyba ir tiekimu, taip pat prekyba elektros energija ir dujomis ir jų skirstymu Lietuvoje ir Baltijos regiono šalyse.

Europos Komisija nustatė, kad siūlomas kontrolės įgijimas nesukels problemų dėl konkurencijos, nes „Fortum“ Lietuvos elektros energijos gamybos ir didmeninės prekybos rinkose dalyvauja minimaliai. Todėl dėl šio sandorio rinkos dalis padidės nežymiai ir rinkos struktūra reikšmingai nepasikeis. Be to, bendra įmonė bus naujas konkurentas Kauno regiono šildymo rinkoje. Sandoris peržiūrėtas pagal įprastą susijungimo peržiūros procedūrą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!