Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/52312/sostineje-sninga-gatves-valys-atsargomis-ir-gps-apginkluota-technika/spausdinti/

Sostinėje sninga: gatves valys atsargomis ir GPS apginkluota technika

Publikuota: 2015-11-22 12:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Iškritus pirmajam sniegui sostinėje, į gatves jau pasiruošę išvažiuoti sniego valymo mašinos. Vilniaus savivaldybė iš anksto pasirengė kelių valymui ir turi sukaupusi pakankamas atsargas žiemos sezonui.

Žiemos darbams yra paruošti 35 šlapios druskos barstytuvai, 13 smėlio-druskos mišinio barstytuvai, 3 mini barstytuvai ir kita technika. Šios žiemos sezonui savivaldybės įmonė UAB „Grinda” įsigijo dar 10 naujų barstytuvų, kurie papildys parką 2016 metų pradžioje. Trijuose sandėliuose sukaupta apie 9 tūkst. tonų druskos (palyginti – kaip 153 traukinio vagonai), paruošta daugiau kaip 18 tūkst. kub. m smėlio-druskos mišinio.

Sostinėje sninga: gatves valys atsargomis ir GPS apginkluota technika
nuotr. Sauliaus Žiūros

Savivaldybės iniciatyva į miesto gatves prižiūrinčius automobilius nuo šios žiemos įdiegta GPS navigacijos sistema, kurios duomenys bus viešai atverti kiekvienam besidominčiam – kur valomos gatvės Vilniuje. Vilniečiai bet kuriuo metu galės stebėti ir darbų eigą, ir jų retrospektyvą: www.vilnius.lt/map/grinda

Įdiegta navigacijos sistema savivaldybės kontroliuojamai įmonei padės geriau koordinuoti barstytuvų darbą, lanksčiau reaguoti į nuolat kintančią situaciją keliuose, kontroliuoti kiekvieną pabarstytą ar nuvalytą maršrutą.

Nustojus snigti, Vilniuje visos gatvės pilnai nuvalomos ir pabarstomos per 8 val. Iš viso yra barstomos ir valomos 527 gatvės. Šlapiomis druskomis barstoma 298 gatvės, smėlio-druskos mišiniu – 165 gatvės, druskomis – 64 gatvės. Kasmet kelių valymui sunaudojami skirtingi kiekiai druskos, jos mišinių: palyginti praėjusį sezoną sostinės gatvėse buvo išbarstyta beveik 13 tūkst. tonų druskos, užpernai – beveik 9 tūkstančiai. Per visą žiemą vidutiniškai 18 kartų siaučia pūgos, kurios vidutiniškai trunka 7 valandas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!