Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/52307/senjorai-pasinere-i-virtualia-realybe/spausdinti/

Senjorai pasinėrė į virtualią realybę

Publikuota: 2015-11-20 19:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusią savaitę Mažeikių globos namuose skambėjo nuostabos atodūsiai, kai svečiai iš Kauno inovatyvių įmonių klasterio „Blaster“ senjorams ir vaikams demonstravo naujausias savo kuriamas technologijas. Globos namų gyventojai turėjo galimybę pačiupinėti naujausius klasterio įmonių sukurtus technologinius sprendimus ir netgi pirmą kartą pasinėrė į virtualią realybę.

„Išmaniosios technologijos dažnai aplenkia toliau nuo didžiųjų Lietuvos centrų įsikūrusius gyventojus. Dar rečiau tokias technologijas pavyksta parodyti senjorams ar vaikų namų auklėtiniams, – pasakojo Mažeikių globos namų pavaduotaja socialiniam darbui su vaikais Raimonda Veličkienė. – Vis tik senjorai gyvenantis globos namuose taip pat neturėtų ignoruoti technologinio pažangumo, tad norėjome globos namų gyventojus supažindinti su technologijomis, kurias jie mato tik per televizorių iš arčiau.“

„Klausydamiesi jų susižavėjimo šūksnių ir juoko supratome, kad virtuali realybė yra puiki priemonė mažinti globos namų gyventojų socialinę atskirtį. Kai kurie iš senolių jau nebegali vaikščioti, o virtualios realybės šalmas tampa puikia priemone ištrūkti iš niurios kasdienybės ir nukeliauti ten, kur seniai svajojai“, – dalinosi mintimis Raimonda Veličkienė.

„Blaster“ koordinatorė Reda Aleksandravičienė neslėpė džiaugsmo ir stebėjosi senjorų smalsumu. „Senoliai ne tik kad neišsigando virtualios realybės, bet ir stojo į eilę norėdami į virtualų pasaulį pasinerti pirmieji. Buvo be galo smagu matyt iš nuostabos aikčiojančius senelius ir vaikų namų auklėtinius. Tokia išvyka mums buvo pirmoji, tačiau kai pamatėme, kiek džiaugsmo suteikėmė, galime drąsiai pasakyti, kad ji tikrai ne paskutinė“, – šyspojosi Reda Aleksandravičienė.

„Blaster“ klasteris įsikūrė praėjusią savaitę, o sutartį pasirašė šešios įmonės: UAB „Distris“, UAB „E-Bros“, UAB „Invenis“ bei įmonės, jau gyvenančios „Blaster“ darbo erdvėje – UAB „Telesoftas“, UAB „AdeoWeb“ bei UAB „SneakyBox“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!