Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/52271/mokslo-ir-meno-sinteze-festivalyje-restart/spausdinti/

Mokslo ir meno sintezė festivalyje „RESTART“

Publikuota: 2015-11-18 18:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau kitą pirmadienį startuoja pirmasis Klaipėdos mokslo ir meno festivalis „Restart“ kviesiantis į daugiau nei šimtą įvairių renginių. Ekskursijas, paskaitas, specialius projektus šį kartą miestui dovanos Klaipėdos universitetas. Tikimasi, jog festivalis taps tradiciniu ir skatins glaudesnį mokslo įstaigų bei miesto bendruomenės bendradarbiavimą.

Klaipėdos mokslo ir meno festivalio „RESTART“ organizatoriai – VšĮ „Klaipėdos šventės“ kartu su Klaipėdos universitetu ir kūrybine asociacija „Žuvies akis“, lapkričio 23–28 dienomis, kviečia į turiningą ir intriguojančią kelionę mokslo labirintais. Šiemet festivalis startuoja bendradarbiaudamas su Klaipėdos universitetu, kuris mini savo veiklos 25-metį.

„Festivalis svariai papildo naują tamsiojo-rudeninio periodo renginių puslapį, todėl nė neabejoju šio projekto sėkme. Toks turiningas ir gausus įvairiais renginiais startas privalo tapti tradiciniu, augti ir kasmet atrasti bei pritraukti naujus mokslo ir meno entuziastus“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Mokslo ir meno sintezė festivalyje „RESTART“

Anot Klaipėdos universiteto mokslo ir meno prorektorės Ritos Vaičekauskaitės, toks festivalio formatas, apjungiantis mokslo ir meno kūrėjus – pirmasis Lietuvoje. „Ne retai girdime: mokslas tai didelis menas ir atvirkščiai: menas yra didelis mokslas. Kodėl mokslas ir menas negali būti iš vien? Aš labai tikiu, kad festivalis sėkmingai apjungs šių dviejų, sakyčiau, kertinių sričių atstovus, kurių sąveikavimas mokslą padės pažinti kaip meną – nenuspėjamą, įvairiapusį ir atvirą, o meną – kaip konceptualų reiškinį“, – sakė R. Vaičekauskaitė.

Visą savaitę besidominčių mokslu lauks įvairios mokslininkų ir menininkų paskaitos, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, parodos, ekskursijos, knygų pristatymai, instaliacijos ir teatro pasirodymai, robotikos mokykla. Festivalis pakvies ir į specialius projektus – „Iškeisk pamoką į paskaitą“ ir „Pasikviesk pamoką“, kurių metu bus surengta daugiau nei 100 įvairių paskaitų ir renginių moksleiviams ir ikimokyklinio amžiaus vaikams. Specialus programos dėmesys bus skirtas jūrinės kultūros pažinimui, Klaipėdos ir Vakarų regiono kultūrinei ir mokslinei erdvei pristatyti.

„Treji mūsų įstaigos veiklos metai miestui padovanojo tris visiškai naujus festivalius. Šiais metais džiaugėmės trečiuoju „Švyturių raliu“, prieš metus pakvietėme į „Šviesų festivalį“, o šį kartą startuojame su tiksliu, įdomiu ir įkvepiančiu augti – mokslo ir meno festivaliu. Iki šiol savo renginiais dažniausiai atstovavę meno pasaulį, šį kartą norime pristatyti mūsų mokslo atstovus, kurių įkvepiančius darbus turi atrasti ir miesto bendruomenė“, – sako organizatorių VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Anot vienos pagrindinių festivalio iniciatorių – VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovės Godos Giedraitytės, vos prieš pusmetį tebuvęs svajone ir idėja popieriuje, festivalis jau kviečia į savo renginius.

„Nors oficiali festivalio pradžia – sekantį pirmadienį, visą šią savaitę jau vyksta įvadiniai projekto renginiai. Viso festivalio metu miesto bendruomenei bus pasiūlyta daugybė įdomių, naudingų, patrauklių, mokslo ir meno renginių, kurie prieinami kiekvienam trokštančiam atrasti, pažinti, praturtinti savo kasdienybę. Visa širdimi tikiu, jog šie mokslo ir meno virsmai, jų sintezė sėkmingai papildys miesto renginius“, – sako Goda Giedraitytė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!