Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51740/vilniuje-atsiras-naujas-interaktyvus-mokslo-centras/spausdinti/

Vilniuje atsiras naujas interaktyvus Mokslo centras

Publikuota: 2015-10-09 20:47
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien savivaldybėje pasirašytas ketinimų protokolas steigti naują Mokslo centrą Vilniuje. Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su Mokslo centro steigimo iniciatyvine grupe – universitetų, verslo, pramoninkų, lazerių asociacijų atstovais – aptarti jo idėją, koncepciją ir išskirtinumą.

„Subūrėme šviesiausias ir stipriausias mokslo ir inovatyvaus verslo pajėgas, kad Vilniuje atsirastų išskirtinis Lietuvoje, interaktyvus mokslo, technikos, edukacijos centras, kuris nebus vien mokslo pasiekimų muziejus, bet ir išskirtinė erdvė vaikams ateiti ir kurti, eksperimentuoti, pačiupinėti modernų mokslą, kuris sužadintų fantaziją, smalsumą“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Kol vaikai ir jaunimas interaktyviame mokslo ir technologijų centre tyrinėtų, patirtų atradimo džiaugsmą, juos atlydėję tėvai, mokytojai taip pat turėtų ką veikti: susipažintų su žmonijos atradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, centras galėtų tapti puikia erdvė mokytojams tobulintis, rengti seminarus. Mokslo muziejaus iniciatyvinė grupė sutarė, kad modernaus centro kryptis bus parodyti ateitį, o ne praeitį.

Sostinės meras įsitikinęs, kad Vilnius yra geriausia vieta atsirasti tokiam svarbiam visai Lietuvai objektui ir traukos centrui. Konkreti vieta muziejui Vilniuje dar neparinkta, pirmiausiai buriamoje darbo grupėje bus išsigryninti svarbiausi kriterijai, kurie padės ieškant geriausios vietos Mokslo centrui: artumas nuo centro ir mokslo įstaigų, patogus privažiavimas viešuoju transportu, galimybės sustoti iš visos Lietuvos atvyksiantiems moksleivių ekskursijų autobusams ir kiti.

Lietuvos mokslų akademija yra parengusi ir išleidusi galimybių studiją „Mokslo muziejus (centras) Lietuvoje“.

Per artimiausią mėnesį darbo grupė ketina išgryninti Mokslo centro koncepciją, o vėliau spręsti projekto finansavimo ir vietos klausimus. Norima pasitelkti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę. Centras duris galėtų atverti 2018–2019 metais.

Ketinimų protokolą įsteigti Mokslo centrą Vilniuje šiandien pasirašė Vilniaus meras R. Šimašius, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Prorektorius Antanas Čenys, Asociacijos „Santaros slėnis“ Prof. Vladas Bumelis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos „Linpra“ direktorius Gintaras Vilda, Vilniaus universiteto Mokslo prorektorius prof. Rimantas Jankauskas, prof. Algis Piskarskas ir kiti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!