Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51735/a-guoga-kad-butume-sekmingi-skaitmenineje-ateityje-mums-truksta-tik-igudziu-ir-verslumo/spausdinti/

A. Guoga: „Kad būtume sėkmingi skaitmeninėje ateityje mums trūksta tik įgūdžių ir verslumo“

Publikuota: 2015-10-09 12:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien LITEXPO rūmuose toliau vyksta didžiausias Baltijos šalyse informacinių technologijų ir verslumo renginys #SWITCH! Renginys, kurio diskusijose dalyvauja 110 pranešėjų iš 15 šalių, sulaukė apie 5000 lankytojų iš visos Lietuvos, tarp jų – moksleiviai, studentai, viešojo sektoriaus atstovai, verslininkai, verslą pradedantys ar tik mąstantys jį pradėti žmonės.

„Lietuva gali tapti viso regiono startuolių sostine, mums tik trūksta IT įgūdžių ir verslumo. Būtent todėl kilo mintis surengti renginį, kuriame šalies jaunimui, viešajam sektoriui ir verslo atstovams parodytume skaitmeninės ateities galimybes ir kelius, kaip pasiekti sėkmę šioje srityje“, - sako #SWITCH! sumanytojas ir pagrindinis renginio organizatorius Europos Parlamento narys Antanas Guoga. Jo teigimu, didelė sėkmė, kad renginio partneriais tapo globalios skaitmeninės kompanijos, tokios, kaip „Amazon“, „Microsoft“, „Google“, „Nasdaq“, „Allegro“. „Vadinasi, esame įdomūs, turime potencijos, tik reikia drąsos tuo pasinaudoti“, – teigia A. Guoga. #SWITCH! yra nemokamas visiems dalyviams, nes renginio partneriai didžiąja dalimi finansavo organizacines išlaidas.

Europarlamentaro A. Guogos teigimu, Lietuva išsiveržtų į lyderius skaitmeninėje rinkoje, jei ir šalies Vyriausybė, ir visos valstybinės institucijos ims galvoti ir dirbti kaip startuolis. „Efektyvi veikla ir kūrybiškas mąstymas – tuo pasižymi modernūs šiuolaikiniai verslai. Kad juos įkurdintume čia, Lietuvoje, patys turime žengti koja kojon su laiku, būti atvira ir palanki platforma naujoms idėjoms bei jų įgyvendinimui“, – akcentuoja #SWITCH! organizatorius.

#SWITCH! apsilankė ir savo pastebėjimais apie skaitmeninės rinkos iššūkius bei galimybes dalinosi Europos Komisijos viceprezidentas Andrus Ansip, Švedijos verslo ir inovacijų ministras Mikael Damberg, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, „Google“ verslo direktorius Centrinėje ir Rytų Europoje Artur Waliszewski, „Amazon“ Europos viešos politikos vadovė Eirini Zafeiratou, „Microsoft“ technologijų vadovas Centrinėje ir Rytų Europoje Dejan Cvetkovic, „Allegro Group“ viešosios politikos vadovas Chris Sherwood, sėkmingiausio pasaulio startuolio „Uber“ generalinis direktorius Rytų Europoje Anthony le Roux ir daugiau nei šimtas kitų geriausių skaitmeninės rinkos ekspertų ir modernių technologijų kūrėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!