Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51721/nasa-ruosiasi-paskelbti-dar-viena-didele-naujiena/spausdinti/

NASA ruošiasi paskelbti dar vieną didelę naujieną

Publikuota: 2015-10-08 19:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA šiandien ketina pranešti dar vieną „pribloškiamą“ naujieną. Šį kartą ji bus susijusi ne su Marsu, o su tolimąja nykštukine Plutono planeta.

Vyriausieji NASA mokslininkai tvirtina, kad didžioji naujiena Plutoną apibrėš kaip „gyvą“ planetą. Tai patvirtino ir mokslų daktaras Alanas Sternas, kuris vadovauja „New Horizons“ kosminei misijai į Plutoną.

Jis prasitarė, kad būtent šiandien bus paskelbta didžioji naujiena.

NASA ruošiasi paskelbti dar vieną didelę naujieną

„NASA man neleis pasakyti jums, ką mes ketiname paskelbti ketvirtadienį. Tai nuostabu“, – kalbėjo A. Sternas vienoje iš konferencijų universitete.

Nors dauguma tikisi, kad NASA paskelbs apie aptiktą gyvybę Plutono planetoje, tačiau iš tiesų toks atradimas mažai tikėtinas.

Kaip ir Marse, specialūs zondai aptikti gyvybės neturi galimybės, kadangi paimti mėginiai tiesiog bus apkrėsti mikrobais iš Žemės planetos.

Todėl didesnė tikimybė, kad didžioji naujiena bus susijusi su Plutono aplinka bei klimatu, kurie gali būti laikomi kaip itin tinkami gyvybei egzistuoti.

Kadangi „New Horizons“ į Žemę perdavė tik itin mažą dalį duomenų, todėl taip pat tikėtina, kad artimiausioje ateityje NASA turės progą paskelbti ir dar daugiau sensacingų naujienų, kurios ne tik sužadins vaizduotę, tačiau gerokai padidins tikimybę aptikti nežemiškos formos gyvybę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!