Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51698/jau-rytoj-vilniuje-prasides-didziausias-baltijos-regiono-ict-ir-verslumo-renginys-switch/spausdinti/

Jau rytoj Vilniuje prasidės didžiausias Baltijos regiono ICT ir verslumo renginys #SWITCH!

Publikuota: 2015-10-07 12:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

110 pranešėjų iš 15 šalių. 21 verslo kompanija. 5000 dalyvių iš visos Lietuvos, tarp jų moksleiviai, studentai, viešojo sektoriaus atstovai, verslininkai, verslą pradedantys ar tik mąstantys jį pradėti žmonės. Jau rytoj, spalio 8 d., jie rinksis LITEXPO rūmuose, kur startuos didžiausias Baltijos regiono ICT ir verslumo renginys #SWITCH!, kuris skiriamas progresyviam viešajam sektoriui, kūrybiškam jaunimui ir ambicingam verslui.

#SWITCH! į Lietuvą suburia globalių skaitmeninių kompanijų tokių, kaip „Amazon“, „Microsoft“, „Google“, „Nasdaq“, „Allegro“ atstovus, aukšto lygio Europos Sąjungos institucijų pareigūnus, tarp jų – Europos Komisijos viceprezidentą Andrus Ansip, geriausius skaitmeninės rinkos ekspertus ir modernių technologijų kūrėjus. Ruošiantis renginiui nuo idėjos iki šiandienos praėjo beveik vieneri metai. #SWITCH! biudžetas – 200 000 eurų ir tik 7 proc. šių lėšų atėjo iš viešojo sektoriaus, t. y. Europos Sąjungos šiam projektui skirti pinigai. Visi kita organizacinėms reikmėms skirta pinigų suma – rėmėjų lėšos. #SWITCH! idėjos autorius ir pagrindinis organizatorius EP narys Antanas Guoga ir jo komanda.

Ar universitetai vis dar egzistuos po 100 metų? Kaip mes ateityje apsipirksime? Kas laimės, o kas pralaimės dėl Industrijos 4.0 revoliucijos? Kaip užtikrinti, kad startuoliai Europoje taip pat turėtų 500 milijonų vartotojų? Kaip atrodo išmanieji miestai? Ar sveikatingumo aplikacijos padeda išsaugoti sveikatą? Ar galime sukurti valstybę internete? Ar ir kada pasibaigs popierinė biurokratija? Kaip apsaugoti savo identitetą nuo kibernetinių grėsmių? Ar kibernetinis karas yra realybė? Į šiuos ir kitus skaitmeninės dabarties ir ateities iššūkius atsakymų ieškos #SWITCH! pranešėjai ir dalyviai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!