Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51696/kaspersky-lab-palaiko-europos-kovos-su-vaiku-persekiojimu-projekta/spausdinti/

„Kaspersky Lab“ palaiko Europos kovos su vaikų persekiojimu projektą

Publikuota: 2015-10-07 10:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Bendrovė „Kaspersky Lab“ tapo Europos kovos su vaikų persekiojimu projekto ENABLE ir jo dalyvių inicijuoto programišių festivalio (angl. Hackathon), nukreipto palaikyti jaunimo IT inovacijas šiai problemai spręsti visame pasaulyje, partnere.

2015 metų spalį „Kaspersky Lab“ dalyvaus apdovanojimo ceremonijoje ir išrinks labiausiai festivalyje pasižymėjusį darbą. Jo autoriai bus apdovanoti kelione į „Ferrari“ gamyklą ir muziejų Maranelo mieste bei galės asmeniškai susipažinti su „Formulės 1“ komandos „Scuderia Ferrari“ pilotu.

Programišių festivalis ENABLE, kuriame dalyvavo 9–17 metų vaikai ir paaugliai, vyko nuo 2014 metų birželio iki rugsėjo. Komandos kūrė programėles ir kūrybinius instrumentus, padedančius vaikams išvengti persekiojimo internete.

Kibernetinių patyčių grėsmė – prievarta ir priekabiavimas internete – atsirado ne taip seniai, bet plinta žaibiškai. Kaip parodė „Kaspersky Lab“ atlikto tyrimo rezultatai, beveik pusė tėvų (48 proc.) nerimauja, kad jų vaikai gali tapti šio reiškinio aukomis. Pasak apklaustųjų, 26 proc. atvejų, kai tai vyko, vaikas buvo patyręs rimtą psichologinę traumą ir ilgą laiką negalėjo atsigauti. Panašių incidentų padariniai tokie rimti, kad daugeliu atvejų (58 proc.) suaugusieji buvo priversti įsiterpti, kad užglaistytų konfliktą.

„Džiaugiamės, kad „Kaspersky Lab“ tapo mūsų partnere. Ji ne tik turi didžiulės darbo technologijų sektoriuje patirties, bet ir supranta kovos su vaikų persekiojimu internete svarbą, kuriam ir buvo skirtas festivalis. Mūsų idėja – padėti paaugliams įgyti saugaus elgesio internete įgūdžių ir suprasti kibernetinių patyčių mechanizmą bei nukreipti juos sprendimų, kurie leistų pasipriešinti šiam reiškiniui, keliu“, – pasakoja Dženis Ričardson, Europos mokyklų tinklo vyriausioji konsultantė ir projekto ENABLE koordinatorė.

„Mūsų misija – padaryti kibernetinę erdvę saugią. Internetinės patyčios – tai rimta problema, turinti socialinį ir emocinį pagrindą. Mes siekiame, kad vaikai ir tėvai daugiau sužinotų apie kibernetines patyčias, ir padedame jiems kovoti su grėsmėmis, kurias jie aptinka tinkle. Festivalis ENABLE – dar vienas žingsnis šia kryptimi. Didžiuojamės, kad būdami oficialiais „Formulės 1“ komandos „Scuderia Ferrari“ rėmėjais, turime galimybę padovanoti laimėtojams fantastišką kelionę“, – teigė Deividas Emas, „Kaspersky Lab“ vyriausiasis regiono ekspertas Didžiojoje Britanijoje.

„Kaspersky Lab“ nuolat bendradarbiauja su organizacijomis, kurios, kaip ir Europos mokyklų tinklas, kovoja su patyčiomis internete. Pavyzdžiui, 2014 metais „Kaspersky Lab“ palaikė Europos saugaus interneto centrų tinklą „Insafe Helpline Fund“ ir paaukojo vieną eurą nuo kiekvieno internete įsigyto sprendimo „Kaspersky Total Security“. Ši auka leidžia apdoroti papildomus 9 tūkst. „karštosios linijos“ skambučių, susijusių su kibernetinėmis patyčiomis ir persekiojimu internete.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!