Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51600/facebook-saugumo-eksperte-jus-turite-buti-pasiruose-mirciai/spausdinti/

„Facebook“ saugumo ekspertė: jūs turite būti pasiruošę mirčiai

Publikuota: 2015-10-01 20:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Tai skamba ganėtinai liguistai, tačiau „Facebook“ saugumo vadybininkė Melissa Luu-Van teigia, jog jūs turėtumėte būti pasiruošę mirti. Ką ji turi omenyje?

Kiekviena jūsų paskyra internete, kurią susikūrėte, turi būti žinoma ne tik jums, tačiau ir vienam iš jūsų artimiausių žmonių. Kai jūs iškeliausite anapilin, tas artimiausias žmogus turi turėti prieigą prie jūsų paskyrų.

„Daugelis žmonių ne iš karto pagalvoja apie tai, jog visa tai yra dalis jų kibernetinio saugumo, bet tai tikrai labai svarbu“, kalbėjo saugumo ekspertė.

„Facebook“ kūrėjai kiek anksčiau šiais metais jau pristatė „palikimo kontaktus“, kurie leidžia socialinio tinklo vartotojams pasirinkti draugą, kuris turės ribotą prieigą prie vartotojo paskyros po pastarojo mirties.

„Palikimo kontaktai“ suteikia galimybę atsakyti į naujų draugų užklausas, skelbti įrašus laiko juostoje, parsisiųsti turinį bei atnaujinti profilio ir viršelio nuotraukas.

„Facebook“ naujas saugumo patikrinimas „Security Check-Up“ veikia per iš anksto pasirinktą draugo kontaktą, tačiau M. Luu-Van teigia, jog „Facebook“ nori paskatinti žmones analogiškai pasielgti ir su kitomis savo internetinėmis paskyromis, įskaitant elektroninį paštą, kitas socialines medijas ar netgi prisijungimą prie elektroninės bankininkystės.

Anot kibernetinio saugumo ekspertės, tikriausiai niekas nenorėtų, jog jų vardu nepažįstami asmenys po mirties galėtų skelbti ir pasinaudoti paskyrose saugoma informacija. Būtent todėl tam reikia ruoštis iš anksto ir pasirinkti artimą žmogų, nors gal tai ir nėra pats maloniausias dalykas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!