Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51216/pazangus-viesojo-sektoriaus-ekspertai-modeliuos-kaip-perkelti-valstybe-i-interneta/spausdinti/

Pažangūs viešojo sektoriaus ekspertai modeliuos, kaip perkelti valstybę į internetą

Publikuota: 2015-09-04 19:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasaulinio garso kompanijos, tokios, kaip „Amazon“, „Microsoft“, „Allegro“, Europos Komisijos viceprezidentas Andrus Ansip, Estijos premjeras Taavi Rõivas, kiti aukšto rango pareigūnai ir profesionalai iš 6 valstybių ir tūkstančiai Lietuvos moksleivių bei studentų š. m. spalio 8 – 9 d. susirinks į LITEXPO rūmus ir dalyvaus didžiausiame Baltijos regiono ICT ir verslumo renginyje #SWITCH!

Pažangūs viešojo sektoriaus ekspertai modeliuos, kaip perkelti valstybę į internetą

#SWITCH! skiriamas progresyviam viešajam sektoriui, kūrybiškam jaunimui ir ambicingam verslui. „Viešajam sektoriui skirtoje dalyje kalbėsime apie tai, kaip galima apsieiti be „popierizmo“, kad paslaugos žmonėms ir verslui būtų greitesnės ir efektyvesnės. Kalbėsime apie naujas technologijas, kurios gerina gyvenimo kokybę, pvz., eismo kontrolė, įvairios e. registracijos, e. sveikatos apsaugos sprendimai. Ir apie internete tykančias grėsmes, ir apie „Išmaniojo miesto“ idėjas“, – pasakoja A. Guoga. Jo teigimu, šis renginys taip pat aktualus mokyklų bendruomenėms. „Dabartiniai moksleiviai turės kurti savo ir visos šalies ateitį skaitmeniniame amžiuje. Jei norime konkurencingos Lietuvos ekonomikos rytoj, jau šiandien turime pažindinti savo jaunimą su naujomis galimybėmis“, – sako europarlamentaras.

Anot A. Guogos, greitai kintančiame pasaulyje nebeužtenka įgyti specialybę ir 30 metų taip pat dirbti tą patį darbą. „Turime keistis taip greitai, kaip kinta technologijos. O jos keičiasi dideliu greičiu. Kiekvienas specialistas turėtų siekti įsisavinti savo profesijos naujoves ir nepamiršti, kad informacinės technologijos tampa neatsiejama didžiosios dalies profesijų dalimi“, – teigia renginio iniciatorius. Renginio dalyviai bus valstybės tarnautojai, savivaldybių darbuotojai, mokytojai, medikai, įmonių vadovai, verslininkai, IT specialistai, moksleiviai, studentai ar tiesiog besidomintieji technologijos naujienomis. #SWITCH! susidės iš trijų dalių: jaunimui apie verslumą, viešąjam sektoriaus apie pažangias valdymo idėjas ir startuolių hackatonas – greitas naujų verslo idėjų konkursas, kurio dalyvius konsultuos sėkmingų startuolių įkūrėjai ir „Amazon“ bei „Microsoft“ dirbantys profesionalai.

Siekdamas spartesnio viešojo sektoriaus ir jaunimo, žengiančio į elektroninius verslus, prisitaikymo prie skaitmeninio amžiaus iššūkių, Europos Parlamento narys Antanas Guoga sumanė į Lietuvą pakviesti sėkmingiausių pasaulinio garso informacinių technologijų ir elektroninių verslų kompanijų atstovus, Europos Parlamento ir Europos Komisijos specialistus. Taip gimė analogo Baltijos regione neturinčio informacinių technologijų ir verslumo renginio #SWITCH! idėja. „Realybė tokia. Šiandien sėdėdamas lietuviškoje sodyboje, informacinių technologijų pagalba gali kurti ir valdyti globalų verslą. Tik reikia nebijoti bandyti“, – ragina A. Guoga.

Renginys organizuojamas partnerių lėšomis ir visiems dalyviams bus nemokamas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!