Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/51154/cg-event-vilnius-kuriantiems-virtualius-pasaulius/spausdinti/

CG EVENT VILNIUS — kuriantiems virtualius pasaulius

Publikuota: 2015-09-02 13:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dailininkai, savo darbais įkvepiantys naujų pasaulių kūrimą ir perteikiantys jų viziją. Modeliuotojai, paverčiantys viziją kūnu. Gyvybę skaitmeniniams sutvėrimams įkvepiantys animuotojai ir liepsnas slibino nasruose užkuriantys specialiųjų efektų meistrai. Visi šie žmonės, rugsėjo penktąją rinksis Vilniuje, kur duris atvers tarptautinė skaitmeninių menų konferencija CG EVENT VILNIUS 2015.

CG EVENT VILNIUS — kuriantiems virtualius pasaulius

CG EVENT VILNIUS — pirmoji tokio mąsto konferencija mūsų regione. Visos dienos renginio programą sudaro daugiau nei 20 pranešimų, kuriuos skaitys įvairiausių industrijų atstovai iš Lietuvos ir viso pasaulio. Margas ir konferencijos lankytojų ratas. Į Vilnių sugūžės skaitmeninių menų mėgėjai ir profesionalai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir kitų šalių.

Šią savaitę paskelbta išsami renginio programa leidžia užmesti akį į konferencijos įvairovę. Seminarų metu bus aptartos įvairiausios temos: virtuali ir praturtinta realybė, grafinis dizainas, animacija, grafika, judesių įrašymas, specialieji efektai, ar net Vilniuje besidarbuojančių kūrėjų kasdienybė.

CG EVENT VILNIUS — ne tik susitikimo erdvė, bet ir skirtingas industrijas vienijantis renginys. Organizatorių teigimu, paskaitose lankysis kino ir reklamos pramonių atstovai, žaidimų kūrėjai, animuotojai, dailininkai, skaitmeninių menų dėstytojai, studentai ir entuziastai.

Renginio metu lankytojai ne tik klausys pranešimų, bet ir pamatys gyvas darbo su kompiuterine grafika demonstracijas, bei naujų sprendimų premjeras. Iš Londono atvyksiantis Shanin'as Toosi yra patyręs specialiųjų efektų kūrėjas, dirbęs su tokiais filmais kaip „Iksmenai 3“, „Tamsos riteris“ ar „Godzila“, demonstruos naujus įrankius virtualių pasaulių kūrėjams.

Matthias Zabiegly — 3D meistras „Aixponza“ studijoje, Miunchene. Būtent ši studija sukūrė kvapą gniaužiantį klipą „Red Bull“ Formulės 1 komandai, o dabar Matthias atvyksta į Vilnių, kad papasakotų apie meną ir automobilius.

Pranešimų įvairove lankytojus nustebins ir lietuviai. Vilniuje biurą įsteigusi bendrovė „Unity“ dar visai neseniai sudrebino pasaulį trumpu filmuku „The Blacksmith“ („Kalvis“). Šis realiu laiku atkuriamas, trumpo metražo filmas demonstruoja naujausias „Unity“ žaidimų variklio galimybes. „Kalvis“ sulaukė industrijos pripažinimo ir apdovanojimų, o vienas studijos meistrų Renaldas Zioma papasakos, kaip ištrinti ribą, skiriančią tradicinę ir realiu laiku generuojamą, kompiuterinę grafiką. Virtualios realybės entuziastai taip pat sulauks kokybiško turinio. Paryžiuje dirbanti Monika Bielskytė, patyrusi kūrybos vadovė, atskleis ateities šydą.

Žaibiškai į mūsų gyvenimus įsiveržusi virtuali ar praturtinta realybė transformuoja pasaulį — šiandien jau galime daryti tai, apie ką dar ką tik svajojo tik fantastai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!