Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5100/rytu-skirstomieji-tinklai-rupinasi-aplinkosauga-ir-dalyvauja-akcijoje-rink-baterijas-2006/spausdinti/

Rytų skirstomieji tinklai rūpinasi aplinkosauga ir dalyvauja akcijoje „Rink baterijas 2006“

Publikuota: 2006-08-09 07:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Rytų skirstomieji tinklai

AB Rytų skirstomieji tinklai (toliau – RST), rūpindamiesi aplinkosauga prisijungė prie Aplinkos apsaugos ministerijos inicijuotos akcijos „Rink baterijas 2006“. Jos metu įvairiose Lietuvos vietose suplanuota pastatyti 1250 specialių konteinerių, į kuriuos galima mesti išsikrovusius, nebetinkamus naudoti galvaninius elementus, baterijas bei akumuliatorius.

Nešiojamiesiems kompiuteriams, mobiliesiems telefonams, ausinukams ir kitiems prietaisams, kurių kasdien prireikia namuose ir darbe, naudojamos paprastos bei įkraunamos baterijos, leidžiančios veikti be elektros laidų bei suteikiančios daugiau laisvės ir patogumo. Tačiau anksčiau ar vėliau nustojusius veikti elementus tenka išmesti. Kai kuriose baterijose yra sunkiųjų metalų ir kitų kenksmingų medžiagų, kurios jų irimo ar deginimo metu gali būti kenksmingos aplinkai ir žmogaus sveikatai.

Bendrovės skyriuose jau pastatyti pirmieji specialūs konteineriai nebenaudojamoms baterijoms. RST darbuotojai į šiuos konteinerius gali išmesti tiek darbe, tiek namuose panaudotas baterijas bei ragina prie akcijos prisijungti ir bendrovės klientus.

Ši akcija – ne vienintelis aplinkosaugos projektas, prie kurio prisideda RST.

„Mes vis labiau stengiamės ir patys inicijuoti aplinkosaugos projektus, ir prisijungti prie vykdomų akcijų. Praėjusiais metais bendrovė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija bei Vilniaus universiteto Ekologijos institutu, siekdama pasirūpinti baltųjų gandrų lizdų apsauga“, – komentuoja bendrovės generalinis direktorius Rimantas Milišauskas.

Pasak R. Milišausko, gandrų lizdų perkėlimu rimtai susirūpinta dėl to, kad ant elektros atramų sukrauti gandralizdžiai trukdo patikimam elektros energijos tiekimui bei gali kelti pavojų žmonėms ir patiems paukščiams.

Be to, šiais metais Vilniuje baigtoje pertvarkyti transformatorių pastotėje, esančioje šalia Lietuvos kino studijos, RST įrengė ir pirmąjį Lietuvoje tyliausią transformatorių.

Prisijungdama prie vykdomos aplinkosaugos akcijos RST ne tik pasisako už saugią gamtos atžvilgiu veiklą, bet ir tikisi, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir kitos įmonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!