Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/5090/pirma-karta-klausos-aparato-dizainas-buvo-ivertintas-prestiziniu-apdovanojimu/spausdinti/

Pirmą kartą klausos aparato dizainas buvo įvertintas prestižiniu apdovanojimu

Publikuota: 2006-08-08 16:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Audiomedika, UAB

Pasaulyje pirmaujančio klausos aparatų gamintojo „Oticon“ sukurtas revoliucinis klausos aparatas „Delta“ šįmet buvo apdovanotas prestižiniu „Red Dot“ dizaino apdovanojimu. Marškinių sąsagos dydžio (vos 2 g tesveriantis) klausos aparatui buvo suteikta „best of the best“ kategorija, kurią iš 2068 pretendentų pelnė tik 36 produktai.

„Atsižvelgiant į tai, kad pirmą kartą buvo sukurtas aplinkinių nepastebimas ir be priekaištų veikiantis klausos aparatas, naujausiam „Oticon“ produktui suteiktas apdovanojimas yra išties pelnytas. Tai klausos aparatas, kuris iš esmės pakeis klausos sutrikimų turinčių žmonių gyvenimą“, - teigia danų bendrovę „Oticon“ Lietuvoje atstovaujančios UAB „Audiomedika“ direktorius Mindaugas Jonaitis.

Novatoriško „Delta“ dizaino dėka klausos aparatas yra paslepiamas už ausies, o į ausies kanalą dedamas tik plonas, peršviečiamas garso laidas, kuris yra beveik nematomas. Pagrindinė klausos aparato dalis, kurią sudaro „Dirbtinio intelekto“ pagrindu veikiančios aparato „smegenys“, lieka už ausies.

Šį klausos aparatą jau galima įsigyti ir Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!