Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/50679/proverzis-teismu-it-srityje-modernus-sprendimai-keis-diktofonus-ir-pasenusias-sistemas/spausdinti/

Proveržis teismų IT srityje: modernūs sprendimai keis diktofonus ir pasenusias sistemas

Publikuota: 2015-07-25 11:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Teismuose sėkmingai diegiant informacinių technologijų naujoves jau matomi pirmieji rezultatai: diktofonus teismo posėdžių salėse numatyta keisti modernia garso įrašymo sistema, parengta teismų informacinės sistemos LITEKO modernizavimo ir integracijos galimybių studija.

Siekiant atnaujinti Lietuvos teismų posėdžių sales ir visiškai atsisakyti teismų posėdžiams fiksuoti vis dar naudojamų diktofonų, š. m. balandžio–birželio mėnesiais daugiau kaip pusšimčiui Lietuvos teismų buvo pristatytos tarnybinės stotys, o Nacionalinėje teismų administracijoje modernizuotos saugyklos, skirtos posėdžių garso įrašų kopijoms saugoti. Pasiekus šį rezultatą buvo užbaigtas pirmasis Nacionalinės teismų administracijos įgyvendinamo projekto „Teismų informacinės sistemos (bylų tvarkymo ir teismo posėdžių garso įrašymo sistemų) modernizavimas“ veiklos etapas.

Kitame projekto įgyvendinimo etape planuojama daugiau nei 300 Lietuvos teismų posėdžių salių aprūpinti garso įrašymo ir įgarsinimo įranga, kuri sudarys galimybes garso įrašus skaidyti dalimis ir juos perklausyti ne tik atvykus į teismą, bet ir per internetinę prieigą.

Įgyvendinant jau minėtą projektą, dedamos pastangos tobulinti ir teismų informacinę sistemą LITEKO. Šiuo tikslu parengta LITEKO modernizavimo ir integracijos galimybių studija. Pasak Nacionalinės teismų administracijos direktorės Redos Molienės, „jau dešimtmetį veikianti LITEKO nepajėgia užtikrinti visų dabartinių vartotojų poreikių, todėl siekiant spartesnio ir efektyvesnio darbo su šia sistema buvo parengta galimybių studija, kurioje teikiamos būsimo sistemos modernizavimo rekomendacijos“.

Sistemoje diegiant technologines naujoves planuojama padidinti LITEKO greitaveiką, sukurti naujų funkcionalumų bei duomenų mainų sąsajas su kitomis informacinėmis sistemomis ir registrais, taip pat struktūrizuoti LITEKO sistemoje rengiamus ir tvarkomus dokumentus. Visus projekte numatytus sistemos modernizavimo darbus planuojama įgyvendinti iki 2017 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!