Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/50608/it-sistemu-administratoriai-trylikta-karta-kovos-del-geriausiojo-titulo/spausdinti/

IT sistemų administratoriai tryliktą kartą kovos dėl geriausiojo titulo

Publikuota: 2015-07-20 14:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Liepos 31 dieną Lietuvos IT sistemų administratoriai minės savo profesinę dieną. Šventės išvakarėse adminai spręs kolegų sukurtas mįsles, o gudriausias bei sumaniausias dar gaus ir specialų prizą – pasiūlymą dirbti IT ir telekomunikacijų bendrovėje „Teo“.

Tradicinės adminų profesinės šventės organizatorius Ričardas Savukynas sako, kad pasaulyje yra tik 10 rūšių žmonių: tie, kurie susigaudo 1 ir 0 kombinacijose, ir tie, kurie jų nesupranta. Pirmiesiems skiriama ši šventė, kurioje gali dalyvauti ir didelių kompanijų darbuotojai, ir IT sričių studentai.

„Sistemų administratoriai yra žmonės, kurie kuria šiuolaikinį pasaulį: procesoriai, kompiuteriai ir jų tinklai yra automobiliuose, gamyklose, buitinėje technikoje ir visur kitur. Be jų mūsų gyvenimas būtų labai liūdnas ir primityvus. Dėl to reikia bent kartą per metus juos pagerbti“, – sako R. Savukynas.

Sistemų administratorių konkursas vyksta kasmet nuo 2002 metų. Jo dalyviai varžosi, kuris geriau ir greičiau išspręs kitų administratorių sugalvotas užduotis. Visi, norintys pasitikrinti savo jėgas tryliktajame konkurse, liepos 30 dieną Rokiškio Rabinovičiaus tinklaraštyje ras pirmąją užduotį.

Šiemet visiems Lietuvos adminams iššūkį meta bendrovės „Teo“ darbuotojai, rengiantys savo užduotis. Greičiausiai jas išsprendęs konkurso dalyvis bus paskelbtas geriausiu Lietuvos adminu ir pakviestas prisijungti prie „Teo“ komandos.

„Šiuo metu „Teo“ dirba 80 adminų, kuriems skirta atsakinga misija – sugalvoti ir paruošti užduotis konkurse dalyvaujantiems kolegoms iš visos Lietuvos. Neabejoju, kad sugalvotos užduotys bus kieti riešutėliai visiems dalyviams“, – įsitikinęs „Teo“ Technologijų ir IT padalinio vadovas Andrius Šemeškevičius.

Visi, išsprendę pirmąsias atrankos užduotis, bus liepos 31 d. asmeniškai pakviesti į adminų dienos šventę „Alaus studijoje“, kur bus apdovanotas geriausias Lietuvos adminas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!