Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/50394/infobalt-it-akademija-baige-pirmoji-absolventu-karta/spausdinti/

„INFOBALT IT akademiją“ baigė pirmoji absolventų karta

Publikuota: 2015-06-30 13:48
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien įteikti diplomai pirmajai „INFOBALT IT akademijos” absolventų kartai. Įgyvendinant bandomąjį projektą, išskirtinę asociacijos „INFOBALT“, bendrovės „EIS Group Lietuva“ ir Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro parengtą JAVA programuotojų profesinio mokymo programą per metus sėkmingai baigė 19 specialistų. Dauguma jų iki šiol programavimo patirties neturėjo.

Praėjusių metų rugpjūtį paskelbusi priėmimą, „INFOBALT IT akademija“ sulaukė daugiau kaip 300 susidomėjusių, dokumentus pateikė 74 kandidatai, iš kurių buvo atrinkti 28, o jaunesniojo programuotojo kvalifikaciją įgijo 19. Šiuo metu ypač reikalingų JAVA programavimo kompetencijų studentus dešimt mėnesių mokė dėstytojai – praktikai iš tarptautinės kompanijos „EIS Group Lietuva“.

„Mūsų žiniomis, tai pirmoji ir kol kas vienintelė bendra verslo ir profesinio mokymo iniciatyva aukštųjų technologijų srityje, ruošiant darbo rinkoje ypač paklausius specialistus, kai į mokymą taip aktyviai įsitraukia verslas. Rezultatais esame patenkinti ir siekiame užtikrinti tęstinumą bei plėtrą, lengvą naujų verslo partnerių įtraukimą į mokymo procesą. Tiesa, tam vien verslo iniciatyvos ir išteklių neužtenka, nes šiandien atotrūkis tarp to, ko reikia industrijai, ir to, ką siūlo mokyklos, išlieka nemažas. Todėl esame įsivardiję šios srities sektorinį ilgalaikį projektą kaip prioritetinį ir labai tikimės aktyvaus Švietimo ir mokslo ministerijos dalyvavimo. Modernus, patrauklus ir geros reputacijos profesinis mokymas bei jo plėtra neįmanoma be ilgalaikio viešojo sektoriaus finansavimo ir ilgalaikio partnerių įsitraukimo“, – sako Paulius Vertelka, asociacijos „INFOBALT“ vykdantysis direktorius.

„INFOBALT IT akademiją“ baigė pirmoji absolventų karta

Pasak P. Vertelkos, įvertinant pirmuosius akademijos rezultatus ir rinkos poreikius, rekomenduojama tęsti sektorinį 4–5 metų trukmės projektą, kurio metu būtų galima parengti ne mažiau kaip 500 programuotojų ir kitų paklausių IT specialistų.

„Šiandien džiaugiamės dvigubu rezultatu: pirmaisiais absolventais, kurie baigė profesinio mokymo programą ir įgijo JAVA programuotojo kvalifikaciją, ir sėkmingu asociacijos „INFOBALT“, bendrovės „EIS Group Lietuva“ ir Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro bendradarbiavimu. Tik jų visų dėka buvo parengta ir įgyvendinta verslo lūkesčius atitinkanti programa. Tai labai svarbus žingsnis ir sektinas pavyzdys, siekiant vis didesnės profesinio mokymo pasiūlos ir kvalifikuotų darbuotojų paklausos dermės“, – teigia švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

„INFOBALT IT akademija“ absolventams taip pat suteikė ir praktinių įgūdžių. Daugiau kaip pusę programos laiko sudarė praktika įmonėje „EIS Group Lietuva“.

„IT kompanijose nėra nieko vertingesnio nei patyrusių programuotojų skiriamas laikas jaunimui. Studentai įgyja žinių ir praktinės patirties, kuri padeda įsitvirtinti gyvenime. Mums ši programa yra dar viena galimybė pritraukti jaunus talentus darbui IT sektoriuje. „EIS Group Lietuva“ visuomet buvo ir bus atvira talentams, džiaugsimės, jei „INFOBALT IT akademija“ augs toliau ir ją palaikysime“, – sako „EIS Group Lietuva“ direktorius Tomas Vaičiūnas.

„INFOBALT IT akademija“ buvo įkurta prieš metus, kai LR Švietimo ir mokslo ministerija, asociacija „INFOBALT“ bei Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Į „INFOBALT IT akademiją“ galėjo stoti turintys vidurinį išsilavinimą arba baigę bet kurią aukštojo mokslo studijų programą bei siekiantys persikvalifikuoti asmenys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!