Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/50012/revoliucine-lightsail-kosmine-bure-susidure-su-problemomis/spausdinti/

Revoliucinė „LightSail“ kosminė burė susidūrė su problemomis

Publikuota: 2015-05-29 20:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kaip rašo Dailymail.co.uk, specialus erdvėlaivis „LightSail“, primenantis laivo burę, varomą Saulės vėjo, susidūrė su problemomis. Praėjusią savaitę paleistas „LightSail“ erdvėlaivis, skirtas išbandyti inovatyvią Saulės burių technologiją Žemės orbitoje, turi programinės įrangos problemų.

Tačiau mokslininkai neketina pasiduoti, jie turi problemos sprendimą. Tiesa, jis nėra tradicinis. Inžinierių komanda viliasi „natūraliai“ perkrauti „LightSail“. Tai gali įvykti jei erdvėlaivis susidurs su įkrautų dalelių srautu. Jų smūgis turėtų „pažadinti“ nereaguojančią „LightSail“ sistemą ir ją priversti persikrauti.

Revoliucinė „LightSail“ kosminė burė susidūrė su problemomis

Inžinieriai jau ilgą laiką daugybę kartų bandė susisiekti su „LightSail“ Saulės bure ir priversti ją persikrauti, tačiau ji tiesiog nereagavo ir nedavė jokio atsakymo. Kaip ir mūsų asmeniniai kompiuteriai, užstrigę dėl nenumatytų priežasčių, nereaguoja į mygtukų paspaudimus, taip ir „LightSail“ burė nereaguoja į inžinierių komandas. Todėl vienintelis būdas pabandyti išspręsti problemą yra „nuspausti persikrovimo mygtuką“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!