Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/50000/canon-svencia-eos-5d-serijos-10-metu-jubilieju/spausdinti/

„Canon“ švenčia „EOS 5D“ serijos 10 metų jubiliejų

Publikuota: 2015-05-28 16:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Canon“ švenčia „EOS 5D“ serijos 10 metų jubiliejųŠiandien „Canon“ švenčia „EOS 5D“ serijos 10-ąjį jubiliejų. „EOS 5D“ skaitmeninių veidrodinių fotoaparatai rinkoje pasirodė 2005 m. rugsėjo mėnesį.

Tai buvo pirmasis pažangus fotografijos mėgėjams skirtas skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas suderintas su viso kadro CMOS jutikliu (35,8 x 23,9 mm). Po šio fotoaparato pasirodymo fotoaparatai su viso kadro jutikliais susilaukė didelės sėkmės ir plačiai paplito.

2008 m. lapkričio mėnesį „Canon“ išleido šios serijos antros kartos modelį – „EOS 5D Mark II“, kuris nutiesė kelią filmų kūrimui. Šiuo fotoaparatu buvo galima filmuoti „Full HD“ vaizdo įrašus. Kartu su išskirtine vaizdo kokybe ir geresnėmis lauko gylio reguliavimo galimybėmis šis fotoaparatas leido filmų kūrėjams naudotis keičiamais „Canon“ EF objektyvais, kurių tuo metu buvo siūloma daugiau kaip 64 modeliai, o tai atvėrė itin plačias vaizdo perteikimo galimybes.

2012 m. kovo mėnesį „Canon“ pristatė „EOS 5D Mark III“, kurio fotografavimo ir filmavimo galimybės buvo dar labiau patobulintos, be to, buvo padidintas automatinio fokusavimo tikslumas ir maksimali sparčiojo fotografavimo sparta.

Visiškai neseniai, 2015 m. vasario mėnesį, „Canon“ į rinką išleido „EOS 5DS“ ir „EOS 5DS R“ – naujoviškus itin aukštos raiškos viso kadro skaitmeninius veidrodinius fotoaparatus, kurie visiškai transformavo EOS sistemą. Naujieji fotoaparatai praplėtė 35 mm jutiklių galimybių ribas, nes jų viso kadro jutikliai leidžia fiksuoti vaizdą stulbinančia 50,6 megapikselio raiška.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!