Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/49972/oranziniu-dviraciu-duomenys-viesai-prieinami-programuotojams/spausdinti/

Oranžinių dviračių duomenys ­­– viešai prieinami programuotojams

Publikuota: 2015-05-27 14:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Bendrovės „JCDecaux Lietuva“ kaupiami duomenys apie oranžinius dviračius nuo šiol atviri ir patogiai, įvairiais formatais, prieinami kiekvienam IT specialistui. Naudojant „JCDecaux“ pateikiamą sąsają galima sužinoti ne tik sąrašą esančių dviračių terminalų, bet ir realiu laiku gauti informaciją apie juose esančių laisvų vietų arba dviračių kiekį, bei kitą susijusią informaciją. Naudodamiesi šia sąsaja, iniciatyvūs IT specialistai gali kurti programėles, o duomenų analitikai – sekti dviračių naudojimą, terminalų užimtumą ir pan. Duomenų sąsajas galima integruoti į kitas sistemas, naudoti laiko, maršruto planavimui ir kitiems spontaniškai kylantiems poreikiams.

Vilniečių patogumai mieste veikiančiuose net 37 savitarnos stotelėse, išdėstytose 300–500 m atstumu, galima ištisą parą visomis savaitės dienomis išsinuomoti net 300 dviračių. Pernai ilgalaike dviračių nuoma naudojosi 5 tūkst. 148 vilniečiai ir miesto svečiai.

Oranžinių dviračių duomenys ­­– viešai prieinami programuotojams

Nors šiuo metu sukurta programėlė „AllBikesNow“ yra dar lankstesnė, aiškesnė ir paprastesnė, tačiau nei savivaldybė, nei „CycloCity Vilnius“ negali prognozuoti ir apimti visų poreikių, kylančių rinkoje ir deramai į juos sureaguoti.

„Svarbu, kad žmonės žinotų apie egzistuojančias galimybes ir patys, esant poreikiui, spręstų problemas naudojant atvirus duomenis. Pvz., dabartinė programėlė yra paruošta „iOS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms. Į mus dažnai kreipiasi žmonės, pageidaudami to paties „Windows Phone“ platformai. Dažnai sunku prognozuoti duomenų panaudojimo kryptis ir jas nuspėti iš naujo, tad norime, kad geroji žinia apie jau turimus resursus pasklistų kuo plačiau. Stengsimės panašiu keliu eiti ir kitose srityse – kuo daugiau atvirų šaltinių ir priemonių, kurios prieinamos visuomenei. Neužtenka jas vien sukurti, reikia užtikrinti ir jų žinomumą“, – teigė mero patarėjas IT ir atvirų duomenų klausimais Povilas Poderskis.

Atvirų duomenų sąsaja: https://developer.jcdecaux.com/.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!