Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/49892/mes-rusiuojam-surinko-1-3-tukst-tonu-elektronikos-ir-bateriju/spausdinti/

„Mes rūšiuojam“ surinko 1,3 tūkst. tonų elektronikos ir baterijų

Publikuota: 2015-05-20 14:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Aplinkosaugos projekto „Mes rūšiuojam“ dalyviai surinko beveik 1,3 tūkst. tonų elektronikos ir baterijų atliekų. Toks kiekis surinktas per tris projekto gyvavimo sezonus.

Nuo praėjusio rudens mokyklose, ugdymo ir mokslo įstaigose per projektą „Mes rūšiuojam“ buvo surinkta beveik 260 tonų elektronikos ir buitinės technikos atliekų. Dar 10 tonų svėrė surinktos senos baterijos, kurios kelia ypač didelį pavojų gamtai.

„Mes rūšiuojam“ surinko 1,3 tūkst. tonų elektronikos ir baterijų

Projekto metu surinktas atliekas vežančios bendrovės „Atliekų tvarkymo centras“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Puškorius sako, jog surenkamų atliekų kiekis kiekvienais metais išlieka labai panašus. „Manau, kad padedami aktyvių mokyklų bendruomenių pamažu pratiname prie atsakingo gyvenimo būdo, kai žmonės rūpinasi savo aplinka, kartu taupo gamtos išteklius ir lėšas, nes užterštų teritorijų valymas kainuoja didelius pinigus, o sparčiai augančių sąvartynų priežiūros ir įrengimo kaštai gula ant gyventojų pečių“, – sako A. Puškorius.

Trečiąjį projekto „Mes rūšiuojam“ sezoną organizavo Gamintojų ir Importuotojų Asociacija (GIA) kartu su partneriais VŠĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“ bei bendrove „Atliekų tvarkymo centras“. Projektas skirtas tam, kad kiekvienas gyventojas patogiai kuo arčiau namų galėtų priduoti atliekas, surinktos atliekos neužterštų aplinkos, o būtų perdirbtos ir panaudotos dar kartą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!