Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/49577/maps-lt-kviecia-sesti-ant-dviraciu/spausdinti/

„Maps.lt“ kviečia sėsti ant dviračių

Publikuota: 2015-04-28 10:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Atšilus orams, „Maps.lt“ svetainės komanda kviečia atgaivinti sveiko laisvalaikio leidimo įpročius ir sėsti ant dviračių. O kad važiuoti būtų saugiau ir patogiau, dviratininkams siūloma nauja – dviračių maršrutų paieškos paslauga.

Atsinaujinusioje „Maps.lt“ svetainėje galima susiplanuoti norimą maršrutą kelionei dviračiu, nurodant du ar daugiau kelionės taškų. Žemėlapyje bus pateikti ne tik optimaliausi maršrutai, atstumas ir laikas, bet ir kelionės reljefo profilis. Tai leis įvertinti, kiek įkalnių ar nuokalnių pasitaikys kelyje, ar užteks jėgų jas įveikti, o galbūt geriau – pasiieškoti kito maršruto. Kur įmanoma, keliautojai nukreipiami važiuoti dviračių takais, o kitose vietose parenkamas draugiškiausias dviratininkams kelias. Dviračių takai nuo šiol žemėlapyje išryškinti, tad ir vizualiai galima rinktis maršrutą pritaikytą būtent dviračiams. Papildomai nurodytos ir dviratininkams teikiamų paslaugų vietos: kur išsinuomoti dviratį, prisipūsti oro ar atlikti remontą.

Vartotojai ir patys gali prisidėti prie šio funkcionalumo vystymo. Jiems sukurtas atskiras įrankis, leidžiantis įvesti dar nepažymėtus dviračių takus ir kitus objektus, atsiųsti savo išmaniaisiais įrenginiais užfiksuotus dviratininkams rekomenduojamus kelius, kurie pasitarnaus tobulinant ir atnaujinant sistemą.

Dviračių maršrutų paieška jau prieinama „Maps.lt“ ir „m.Maps.lt“ , o vėliau ši galimybė persikels ir į „Android“ bei „iOS“ programėles.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!