Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/49541/atnaujintas-api-neleis-youtube-veikti-senuose-irenginiuose/spausdinti/

Atnaujintas API neleis „Youtube“ veikti senuose įrenginiuose

Publikuota: 2015-04-24 18:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Vaizdų tarnyba „Youtube“ daugiau nepalaikys senų įrenginių (išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir TV priedėlių), kurie daugumoje atvejų buvo išleisti iki 2012 m.

„Juodajame“ sąraše atsidūrė pirmos kartos „iPad“, senesnės nei „iPhone 4“ versijos, antros kartos priedėlis „Apple TV.“ Į juos įdiegta „Youtube“ programėlė greitu metu nustos veikusi.

Pirmadienį „Google“ pranešė, kad antros kartos „Youtube“ API nebeveiks nuo balandžio 20 d. Daugelis senų programėlių, įskaitant tą, kuri integruota į „iOS 6“ ir senesnes versijas, daugiau nebeveiks.

Atnaujintas API neleis „Youtube“ veikti senuose įrenginiuose

Nukentės ir kai kurie „išmaniųjų“ televizorių modeliai (pavyzdžiui, „Sony“, „Panasonic“), „Blu-Ray“ grotuvai, žaidimų konsolės ir įrenginiai su antros kartos (ir senesne) „Google TV“ platforma. Trečios ir ketvirtos kartos „Google TV“ savininkai atitinkamą „Youtube“ programėlę gali atnaujinti per „Google Play Store“.

Kol kas senos kartos „Youtube“ API veikia „iOS 5.1.1“ ir funkcionuos dar keletą savaičių, nežiūrint į tai, kad balandžio 20 d. numatytas galutinis terminas jau praėjo. Atitinkamuose įrenginiuose bus rodomas perspėjimas, o mėnesio pabaigoje – klaidos pranešimas:

Tai nereiškia, kad senuose įrenginiuose apskritai neleis gauti prieigos prie „Youtube“. Tam reikalui bus galima naudoti mobiliu „Youtube“ puslapiu (tam reikės HTML5 arba „Flash“ palaikymo), tačiau „Apple TV“ ir „Google TV“ tokios galimybės neturi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!