Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/48807/baltarusija-uzdraude-tor-ir-anonimiskuma-uztikrinancias-tarnybas/spausdinti/

Baltarusija uždraudė „Tor“ ir anonimiškumą užtikrinančias tarnybas

Publikuota: 2015-02-27 16:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Baltarusijoje įsigaliojo draudimas, numatantis „Tor“ tinklų ir kitų anonimiškumą internete garantuojančių tarnybų naudojimą, siekiant gauti prieigą prie draudžiamų interneto puslapių.

Atitinkamą nutarimą šios šalies Nacionaliniame teisės portale Pravo.by publikavo Operatyvinis analitinis centras, pavaldus Baltarusijos Respublikos prezidentui ir Ryšių bei informatizacijos ministerijai.

Nutarimo vienas iš punktų numato, kad valdžios įstaigos blokuos prieigą prie tarnybų, puslapių ir kitų anonimiškumą garantuojančių priemonių, įskaitant „Proxy“ serverius, „Tor“ ir kitus anoniminius tinklus, jei jie leidžia pasiekti šalies institucijų uždraustus interneto puslapius.

Pranešama, kad nutarimas, kuris priimtas šių metų vasario 19 d., įsigaliojo vasario 25 d., kai buvo publikuotas Baltarusijos Nacionaliniame teisės portale.

Ekspertų teigimu, tokie žingsniai parodo valdžios ketinimus dar labiau suvaržyti šalies gyventojų teises ir laisves, apriboti pasirinkimą ir galimybę laisvai gauti norimą informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!