Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/48768/du-lietuvos-fotografai-pateko-i-didziausio-pasaulines-fotografijos-konkurso-finalininku-sarasa/spausdinti/

Du Lietuvos fotografai pateko į didžiausio pasaulinės fotografijos konkurso finalininkų sąrašą

Publikuota: 2015-02-24 16:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Į didžiausio pasaulinės fotografijos konkurso „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų“ finalininkų sąrašą šiandien įtraukti dviejų fotografų iš Lietuvos vardai.

Į finalininkų sąrašą šiose kategorijose pateko šie fotografai:

  • Dovilė Dagienė, Profesionalų kategorija, Gyvenimo būdas;
  • Česlovas Česnakevičius, Atviroji kategorija, Skaitmeniniu būdu „sustiprintos“ nuotraukos.

Į finalininkų sąrašą patekusios nuotraukos atrinktos iš rekordinio 173 444 nuotraukų iš 171 šalies skaičiaus; tai didžiausias paraiškų skaičius šių apdovanojimų aštuonerių metų istorijoje, 24 proc. viršijantis 2014-aisias vykusio konkurso apimtis.

Atvirojoje kategorijoje varžęsi fotografai buvo vertinami pagal vienintelę nuotrauką, o profesionalūs fotografai – pagal darbų serijas.

33 m. vilnietę Dovilę Dagienę dalyvauti konkurse paskatino profesinė veikla. Pasak jos, dėstomas reportažinės fotografijos kursas, bendravimas su kitais fotografais bei nuolatinis fotografijos pasaulio naujienų stebėjimas natūraliai paskatino išbandysi savo kaip profesionalo jėgas bei sulaukti kūrybinės kritikos ar paskatinimų.

„Kolegas fotografus ir savo studentus visuomet raginu dalyvauti ir primenu apie vykstančius konkursus. Labai norėčiau didesnio Lietuvos fotografijos žinomumo pasauliniu mastu, juk turime tiek puikią patyrusių fotografų kartą, tiek ir entuziastingų naujosios kartos fotografų“, – teigia konkurso finalininkė.

Antrą kartą konkurse dalyvaujantis 37 m. Česlovas Čekanavičius mano, jog šis konkursas yra tarsi arena, kurioje mažiau patyrę fotografai gali varžytis su labiau patyrusiais kolegomis, o juk geriausias būdas tobulėti – susiremti su stipresniais varžovais. Dalyvauti fotografijos entuziastą paskatino galimybė parodyti savo darbus platesnei auditorijai, noras išbandyti jėgas konkuruojant su kuo daugiau varžovų renginyje, kuriame teisėjauja aukšto lygio profesionalai, o taip pat ir užmegzti naujų pažinčių.

„Man patinka šio konkurso organizavimo koncepcija – skirtingai nei daugelis kitų didelių konkursų „Sony“ pasauliniai fotografijos apdovanojimai“ nerenka dalyvio mokesčio, o priešingai – investuoja patys. Tai yra jų nesavanaudiško ir pagarbos verto požiūrio išraiška“, – teigė į apdovanojimų finalą patekęs Č. Česnakevičius.

Dabar lietuviai fotografai varžysis savo kategorijose dėl galimybės laimėti prizą ir naujausią „Sony“ skaitmeninės fotografijos įrangą. Atvirosios kategorijos laimėtojai paaiškės kovo 31 d., o trylika Profesionalų kategorijos nugalėtojų bus paskelbti per balandžio 23 d. Londone vyksiančią apdovanojimų ceremoniją.

Per šią ceremoniją taip pat paaiškės, kam atiteks prestižinis profesionalaus metų fotografo titulas „L’Iris d’Or / Professional Photographer of the Year“ ir 25 000 JAV dolerių prizas, bus atskleisti Profesionalų kategorijos laimėtojai, bendri Jaunimo ir Studentų kategorijų laimėtojai bei Atvirosios kategorijos metų fotografas, gausiantis 5 000 JAV dolerių prizą.

Abiejų į finalininkų sąrašą patekusių fotografų iš Lietuvos nuotraukos bus eksponuojamos 2015-ųjų „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų“ parodoje, vyksiančioje Londono istoriniame „Somerset House“ centre balandžio 24 d. – gegužės 10 d.

Nuotraukas galima pasižiūrėti press.worldphoto.org arba Image.net.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!