Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/48748/ktu-vyks-didziausiu-europoje-inzineriniu-varzybu-etapas/spausdinti/

KTU vyks didžiausių Europoje inžinerinių varžybų etapas

Publikuota: 2015-02-24 14:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusiais metais triumfavę didžiausiose Europos inžinerinėse varžybose EBEC, KTU studentai ir šiemet pasiryžę apginti geriausios inžinerinės komandos vardą. Pirmasis varžybų etapas vyks kovo 6–7 d. KTU „Santakos“ slėnyje.

Inžinerines varžybas EBEC („European BEST Engineering Competition“) rengia 96 Europos techniškuosius universitetus vienijanti organizacija BEST („Board of European Students of Technology“). Kauno technologijos universitete (KTU) veikia vienintelė Lietuvoje BEST priklausanti organizacija „BEST Kaunas“.

KTU vyks didžiausių Europoje inžinerinių varžybų etapas

Kaune „EBEC‘15 Kaunas“ varžybos bus surengtos jau dešimtą kartą. Šiemet pirmajame vietiniame etape bus leista dalyvauti ne tik KTU studijuojantiems lietuviams, bet ir tarptautiniams studentams. Į varžybas gali registruotis 4 žmonių komanda arba vienas žmogus, kuriam patys „EBEC Kaunas“ organizatoriai ras komandos draugus. Daugiau informacijos skelbiama ir registruotis iki kovo 1 d. galima: www.ebec.lt.

„Šios varžybos kūrybingas ir trokštančias iššūkių asmenybes skatina burtis komandiniam darbui bei pritaikyti Universitete įgytas žinias praktiškai. Pernai savo jėgas išbandė net 88 studentai, o šiemet jų tikimės suburti dar daugiau – per šimtą“, – sako „EBEC Kaunas“ organizatoriai.

Studentams iššūkius meta ir užduotis teikia tokios žinomos įmonės, kaip „Fima“, „Mars Lietuva“, „Litgrid“, „Energetikos projektai“. Varžybų dalyviai sprendžia dviejų tipų užduotis: atvejo tyrimo („Case Study“) ir inžinerinę („Team Design“).

Atvejo tyrimo metu sprendžiamos probleminės užduotys, pateikiant situacijos analizę ar modelius. Įmonėms pateikus užduotį, studentai vieną dieną ją intensyviai analizuoja, pasitelkdami kūrybiškumą ir inžinerines žinias, o kitą dieną prezentacijos forma pateikia jos sprendimą.

Inžinerinę užduotį tenka spręsti iš pateiktų medžiagų konstruojant tam tikrą prietaisą ar jo modelį. Pavyzdžiui, 2014 m. studentams reikėjo gerokai pasukti galvą, kaip pasverti važiuojanti automobilį.

Varžybų dalyviai tam naudojo plastikinę tarą, balionus bei kitus po ranka pasitaikiusius daiktus. „EBEC‘15 Kaunas“ – tai tik pirmasis iš trijų varžybų etapų. Pirmojo etapo nugalėtojai šiemet keliaus į Taliną (Estija), kuriame rungsis su 18 geriausių regiono komandų. Stipriausia Europos inžinerinė komanda paaiškės finaliniame etape, kuris vyks Porto universitete (Portugalija). Praėjusiais metais KTU studentai nugalėjo ne tik antrajame etape „EBEC Baltic“, bet ir triumfavo Rygos universitete (Latvija) vykusiame finale „EBEC Final“.

Vietinių, regioninių etapų ir finalo dalyviai ir nugalėtojai gauna nemokamus kelialapius į kitus etapus, yra apdovanojami įmonių ir BEST įsteigtais prizais, gauna galimybę asmeniškai pabendrauti su kitų aukštųjų mokyklų, garsių tarptautinių įmonių atstovais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!