Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47847/sausio-21-d-microsoft-papasakos-apie-pc-zaidimu-ateiti/spausdinti/

Sausio 21 d. „Microsoft“ papasakos apie PC žaidimų ateitį

Publikuota: 2014-12-15 16:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Sausio 21 d. „Microsoft“ papasakos apie PC žaidimų ateitį2015 m. sausio 21 d. kompanija „Microsoft“ surengs konferenciją, skirtą „Windows 10“. Bus pristatyta vartotojams skirtą operacinės sistemos versija „Windows 10 Consumer Preview“, o kartu bus papasakota apie OS galimybes žaidimų srityje, rašo puslapis „Gamespot“.

Tarp pranešėjų bus „Microsoft Xbox“ padalinio vadovas Phil Spencer. Ekspertų teigimu, jis kalbės apie naujos kartos žaidimų konsolės arba jai skirtos naujos operacinės sistemos ateitį, nors „Twitter“ pranešimas kalba apie ką kita.

Remiantis pranešimus, P. Spencer papasakos apie žaidimams skirtas „Windows 10“ galimybes. Tikėtina, kad bus išsamiau papasakota apie API „DirectX 12“, iš kurio laukiama didesnio produktyvumo lygio (apie kurį savo demonstracijose kalbėjo „Intel“).

Priminsime, kad specialiame „Intel“ renginyje planšetiniame kompiuteryje „Surface Pro 3“ su „Core i5“ buvo atliktas grafikos posistemės testas. Su „Intel HD 4400“ bei „DirectX 11“ parodyta 19 kadrų per sekundę sparta, tuo tarpu ta pati konfigūracija su „DirectX 12“ – 33 kadrus per sekundę. Tokiu būdu, sparta pakilo 70 %.

Paskutiniu metu „Microsoft“ ne itin aktyviai reiškiasi PC skirtų žaidimų segmente. 2013 m. kompanija atsisakė tarnybos „Games for Windows Live“, tuo tarpu šių metų liepos mėnesį iš „Windows Store“ buvo pašalinta eilė „Xbox“ žaidimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!