Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47520/konferencija-ar-mokytojas-tebera-vedlys-apie-informaciju-technologijas-mokykloje/spausdinti/

Konferencija „Ar mokytojas tebėra vedlys?“: apie informacijų technologijas mokykloje

Publikuota: 2014-11-20 13:44
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Telekomunikacijų bendrovė TEO kartu su partneriais organizuoja konferenciją „Ar mokytojas tebėra vedlys?“. Šia konferencija siekiama atkreipti švietimo bendruomenės dėmesį į žemą medijų ir informacinio raštingumo lygį ir jo ugdymą Lietuvos mokyklose.

Konferencija vyks lapkričio 21 dieną 13 val. (Litexpo, salė 5.1), parodos „Mokykla 2014“ metu. Joje įvairių sričių specialistai diskutuos apie medijų ir informacinio raštingumo ugdymą ir ypač mokytojų vaidmenį, formuojant moksleivių atsakingo elgesio internete įgūdžius bei gebėjimus kritiškai vertinti šiuolaikinių medijų turinį. Patirtimi dalinsis psichologijos, medijų, švietimo, aukštųjų technologijų ekspertai, pedagogai iš Švedijos ir Suomijos. Renginį ves žurnalistas Romas Sakadolskis.

„Norint išgyventi šiuolaikinėje visuomenėje, informacinis raštingumas – būtinas. Pas mus, Suomijoje, geresnis informacinis raštingumas yra vienas iš vyriausybės strateginių tikslų. Suvokiame, kad mokyklai ir mokytojui reikia priimti vaidmenį, atitinkantį naujus poreikius. Šiuolaikinis mokytojas – tai patarėjas, mokantis vaiką racionalaus medijų naudojimo“, – sako medijas ir informacinį raštingumą tyrinėjantis Suomijos Tamperės universiteto profesorius Reijo Kupiainenas (Reijo Kupiainen).

Lietuvoje taip pat yra įgyvendinamos iniciatyvos, kuriomis siekiama gerinti informacinį raštingumą. IT ir telekomunikacijų bendrovė TEO bendradarbiauja su asociacija „Langas į ateitį“ ir kartu įgyvendina projektą „Saugesnis internetas“. Šiemet surengtas „Metų saugesnio interneto mokytojo“ konkursas. Taip siekiama atkreipti dėmesį į gerąsias praktikas ir būdus, kaip galima įdomiai ir patraukliai sudominti skirtingo amžiaus moksleivius IT saugumo ir etikos temomis. Geriausiųjų projektų autoriai bus pagerbti ir apdovanoti per konferenciją.

„Informacinis raštingumas prasideda nuo smulkmenų. Svarbu žinoti, kaip susikurti tinkamą slaptažodį, atpažinti nesaugius tinklalapius, įsidiegti saugumo nustatymus. Mokykla šioje srityje atlieka svarbų vaidmenį. Todėl nusprendėme ieškoti mokytojų, kurie randa būdų išradingai ugdyti moksleivius IT klausimais. Per konferenciją apdovanosime tuos, kuriems tai pavyksta geriausiai“, – sako TEO Socialinės atsakomybės plėtros vadovė Renata Gaudinskaitė.

Konferenciją organizuoja bendrovė TEO su partneriu „Langas į ateitį“, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Ugdymo ir plėtotės centras ir Švietimo ir mokslo ministerijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!