Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47518/ideju-mugeje-originalus-mokiniu-moksliniai-tyrimai/spausdinti/

Idėjų mugėje – originalūs mokinių moksliniai tyrimai

Publikuota: 2014-11-20 17:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lapkričio 21 dieną Vilniuje viešbučio „Panorama“ konferencijų centre (Sodų g. 14) vyks septintoji mokinių Idėjų mugė.

Renginyje mokiniai pristatys 60 įvairios tematikos mokslinių idėjų ir darbų. Mokiniai tyrinėjo, kaip pasigaminti natūralią skalbimo priemonę, pritaikant vabzdžiaėdžių augalų išskiriamus fermentus, ar įmanoma sintetinį dažiklį E133 pakeisti natūraliu, kaip pasigaminti ekologišką muilą iš kaštonų, kaip išnaikinti Sosnovskio barštį ar pagaminti belaidį telefono kroviklį, tekainuojantį kelis litus. Jų tyrimų darbai aprėpia platų spektrą temų: nuo pelėsio sporų struktūros ir sudėties ar priedo glutomato E621 analizės pieniškose dešrelėse, aruodinio straubliuko elgsenos iki X formos radijo galaktikos ar planetų įtakos Saulės aktyvumui.

Idėjų mugėje – originalūs mokinių moksliniai tyrimai

Mokiniai savo darbus pristatys stenduose, bus aptariama darbų metodika, keliamos mokslinės hipotezės, jei tyrimas pradėtas, pristatomi jo rezultatai. Mokinius konsultuos mokslininkai ekspertai.

Idėjų mugė – visuomenei atviras renginys, todėl visus, kurie domisi mokslu, ypač mokinius ir jų mokytojus, renginio organizatoriai kviečia atvykti nuo 10 iki 17 val. ir susipažinti su jaunųjų tyrėjų idėjomis, pasisemti minčių, kokius tyrimus galima atlikti jau mokykloje.

Idėjų mugės tikslas – padėti skleistis tyrėjo talentui, skatinti mokinius nuosekliai dirbti tiriamąjį darbą, lavinti tiriamojo darbo įgūdžius.

Idėjų mugę organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Tai – projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas“ dalis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!