Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47467/kaip-panaudoti-technologines-galimybes-kad-vaikai-noretu-mokytis/spausdinti/

Kaip panaudoti technologines galimybes, kad vaikai norėtų mokytis?

Publikuota: 2014-11-17 20:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lapkričio 21–23 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks mokyklų įrangos ir mokymo priemonių paroda „Mokykla 2014“. Joje aktyviai ruošiasi dalyvauti ir didžiausia pedagogus ruošianti aukštoji mokykla mūsų šalyje – Lietuvos edukologijos universitetas (LEU).

Universitetas kviečia stebėti pamoką „LEU „Idėjų laboratorija“: įdomus mokymasis apie sparnuočių pasaulį“ ir pamatyti, kaip ugdymo procese panaudojamos technologinės galimybės, norint motyvuoti pradinių klasių mokinius mokytis. Pamoką ves LEU būsimos pradinių klasių mokytojos ir studentų mokslinio klubo „Idėjų laboratorija“ narės Indrė Kušlytė, Monika Mikalauskaitė ir Ieva Šaltanovaitė.

„Antros klasės mokiniai pamokos metu susipažins su varninių paukščių šeima. Pamokoje vyraus įvairios aktyvios veiklos, stiprinančios mokinių motyvaciją sužinoti vis daugiau“, – pasakoja LEU studentė ir būsima pradinių klasių mokytoja I. Kušlytė.

Mokiniai suvoks, koks įdomus sparnuočių pasaulis, pagal išvaizdą, balsą ir gyvenamo būdą gebės atskirti kelias paukščių rūšis. Pamokoje mokiniai dirbs ir individualiai, ir grupėmis, o pamoką pabaigs bendra linksma daina.

„Bet kurią pamoką galima paversti įdomia, tačiau reikia nuspręsti, kokių tikslų siekiama, kad pamoka nepavirstų į „cirką“, – sako I. Kušlytė ir priduria, kad pamokoje reikia kuo įvairesnių metodų ir veiklų, tačiau viskas turi būti naudojama tikslingai.

Visos trys pamoką vesiančios studentės – LEU studentų mokslinės draugijos (SMD) „Idėjų laboratorijos“ aktyvios narės, užsiimančios labai įvairiomis veiklomis. „Dalyvaujame įvairiose konferencijose, jose skaitome pranešimus, atliekame tyrimus, planuojame ir vedame pamokas pradinių klasių mokiniams, organizuojame susitikimus su įdomiais ir turinčiais ką papasakoti žmonėmis, dalyvaujame kiek įmanoma daugiau įvairiose veiklose, kurios mums padeda tobulėti ne tik kaip būsimoms pedagogėms, bet ir kaip asmenybėms“, – sako I. Kušlytė.

„Mokymasis apie paukščius gali būti įdomus“, – teigia būsimos pradinių klasių mokytojos.

Pamoka vyks 2014 m. lapkričio 21 d. (penktadienį) 12.00 val. „Ateities klasėje“ (Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje mokyklų įrangos ir mokymo priemonių parodos „Mokykla 2014“ metu).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!