Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47207/jav-uzdrausta-daryti-asmenukes-su-meskomis/spausdinti/

JAV uždrausta daryti asmenukes su meškomis

Publikuota: 2014-10-29 21:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

JAV Miškų apsaugos tarnyba nusprendė uždrausti šalies gyventojams fotografuoti save su meškomis. Apie tai praneša puslapis „TechTimes“.

Draudimas buvo priimtas po to, kai Kalifornijoje esančiame Tacho ežero rajone smarkiai padaugėjo norinčių padaryti asmenukių (selfie) su šiais plėšriais gyvūnais.

Turistinio parko „Tacho ežeras“ darbuotoja Lisa Herron patikslino, kad šio vandens telkinio apylinkėse paskutiniu metu vis daugiau žmonių bando nufotografuoti save meškų fone.

„Kartą aš mačiau, kaip vienu metu net 30 žmonių bandė fotografuotis su lokiais. Aš buvau labai sunerimusi“, – pasakojo vienas iš parko lankytojų Manut Buapet.

JAV uždrausta daryti asmenukes su meškomis

JAV Miškų apsaugos tarnyba mano, kad situacija su autoportretų darymu yra labai rimta, nors atvejų, kai lokiai užpuola žmones fotografavimosi metu, laimei, dar nepasitaikė.

„Tacho ežero“ parko administracija netgi svarsto galimybę apskritai uždaryti parką, kad asmenukių gerbėjai dėl savo pomėgio nepatektų į plėšrūnų nemalonę.

Juodasis lokys (baribalas) laikomas sąlyginai taikiu gyvūnu. Jis stengiasi vengti žmonių, skirtingai nei rudosios meškos, kurios gali sverti iki 700 kg, o kartu būti labai agresyvios.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!