Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47183/moderniai-lietuvos-gpis-apple-pripazinimas/spausdinti/

Moderniai Lietuvos GPIS – „Apple“ pripažinimas

Publikuota: 2014-10-28 17:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Išleisdama naująją išmaniųjų telefonų operacinę sistemą „iOS8“, „Apple“ atsižvelgė į Lietuvoje veikiančią novatorišką gyventojų perspėjimo ir informavimo apie potencialias ekstremalių situacijų grėsmes sistemą (GPIS) ir aktyvavo perspėjimo pranešimų funkciją „iPhone“ telefonuose.

Tai yra didelis Lietuvos GPIS įvertinimas, nes iki šiol „Apple“ buvo aktyvinusi šią funkciją tik JAV, Japonijoje ir Olandijoje naudojamiems „iPhone“ telefonų aparatams. Atnaujinus išmaniojo telefono operacinę sistemą į „iOS8“, perspėjimo pranešimų priėmimo funkcija oficialaus „Apple“ partnerio „Omnitel“ tinklo klientams aktyvinima automatiškai, todėl nereikia atlikti jokių papildomų konfigūravimo veiksmų norint aktyvuoti pranešimų priėmimą. Tokie perspėjimo pranešimai gali būti priimami ne tik Lietuvos gyventojų, bet ir užsienio piliečių, atvykstančių į Lietuvą su „iPhone“ telefonais ir prisijungusių „Omnitel“ tinkle. Tikimasi, kad artimiausiu metu „Apple“ aktyvins šią funkciją ir „Bitės“, bei „Tele2“ klientams naudojantiems „iPhone“ įrenginius.

Nesant ekstremalių situacijų grėsmės GPIS testiniai pranešimai siunčiami kartą per mėnesį (pirmąjį mėnesio šeštadienį, 12 val.). Tai yra puiki galimybė gyventojams pasitikrinti ar telefonas gali priimti tokius perspėjimo pranešimus. Atsižvelgiant į naudotojų teisę pačiam spręsti dėl perspėjimo pranešimų priėmimo, „iPhone“ išmaniajame telefone yra realizuota galimybė telefonui drausti pranešimų priėmimą atlikus atitinkamus nustatymus „Government alert“ skiltyje. Tačiau primygtinai rekomenduojama palikti aktyvuotą visų lygių perspėjimo pranešimų priėmimą, nes:

  • GPIS naudojama tik išskirtinai informavimo apie potencialias grėsmes tikslais;
  • GPIS paslauga yra nemokama;
  • Šiai paslaugai nenaudojama jokia asmeninė naudotojo informacija;

Be minėtų „iPhone“ įrenginių automatinis perspėjimo apie ekstremalių situacijų grėsmę pranešimų aktyvinimas buvo realizuotas „LG Nexus 4“ ir „LG Nexus 5“ įrenginiuose ir veikia visų trijų mobiliojo ryšio operatorių – „Omnitel“, „Bitės“ ir „Tele2“ tinkluose. Daugiau informacijos apie GPIS ir perspėjimo pranešimų priėmimą „iPhone“ ir kitų gamintojų telefonuose galite rasti adresu – www.gpis.vpgt.lt

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!