Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47088/eset-vienija-jegas-su-europos-sajungos-tinklu-ir-informacijos-saugumo-agentura/spausdinti/

ESET vienija jėgas su Europos Sąjungos Tinklų ir informacijos saugumo agentūra

Publikuota: 2014-10-21 15:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasaulinė saugumo sprendimų ir antivirusinių programų kūrėja ESET vienija jėgas su Europos Sąjungos Tinklų ir informacijos saugumo agentūra (ENISA). Kompanija, siekdama didinti informuotumą apie saugumą elektroninėje erdvėje, dalyvauja Europos Sąjungos rengiamame kibernetinio saugumo mėnesyje.

Pasak ESET ekspertų, šiuo metu itin juntamas padidėjęs tarptautinis šnipinėjimo ir informacinio karo suaktyvėjimas, todėl geriausia priemonė yra viešumas.

„Sveikiname ENISA organizacijos iniciatyvą šiuo laikotarpiu kalbėti apie kibernetinį saugumą ne tik regioniniu, bet ir visos Europos Sąjungos mastu. Tikimės, kad pasaulinė mūsų kompanijos patirtis prisidės prie informavimo apie šią dinamišką sritį ir taps vertingas partneris saugumo mėnesio metu“, – sako ESET saugumo tyrėjas Vokietijoje Labaca Castro.

Vienas iš svarbiausių Europos Sąjungos tikslų šiuo metu yra kibernetinis saugumas, nes interneto infrastruktūra nuolatos plečiasi.

Europos kibernetinio saugumo centro duomenimis, šiuo laikotarpiu apie 2,8 bilijono žmonių ir daugiau nei 10 bilijonų įrenginių pasaulyje turi interneto prieigą. Tai reiškia, kad vis didesnė vartotojų dalis tampa pasiekiami internetu ir tuo pačiu, vis didesnė jų – tampa kibernetinių nusikaltėlių aukomis.

Dėl šios priežasties ESET atstovai Europos Sąjungos saugumo mėnesio metu pateikia aktualius įrašus apie saugumą internete ir saugumo patarimus Europos kibernetinio saugumo mėnesio tinklapyje. Taip pat nuolatos dalinasi ESET ekspertų tyrimais ir įžvalgomis apie saugumo naujienas Welivesecurity.com portale.

„Statistika rodo, kad pasaulyje kibernetinių nusikaltėlių skaičius auga, todėl svarbu prisiminti, kad kiekvienas vartotojas gali tapti kenkėjiškų tikslų turinčių programišių taikiniu. Išlikti saugiam padės įdiegtas saugumo sprendimas įrenginyje, nuolatiniai programų atnaujinimai ir atsakingas naršymas internete“, – sako L. Castro.

Europos Sąjungos saugumo mėnuo yra ES informacinė kampanija, kurios metu skatinamas duomenų bei informacijos saugumas, švietimas, dalijimasis gera praktika ir rengiami konkursai, taip informuojant piliečius apie kibernetinį saugumą ir keičiant kibernetinių grėsmių suvokimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!