Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/47084/vilniuje-prasideda-kosmoso-ekonomikos-konferencija/spausdinti/

Vilniuje prasideda Kosmoso ekonomikos konferencija

Publikuota: 2014-10-21 13:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Simonas Bendžius
Inf. šaltinis: LRT radijas, LRT.lt

Vilniuje prasideda Kosmoso ekonomikos konferencija, kurioje ekspertai iš įvairių pasaulio šalių diskutuos, kaip kosmoso technologijas pritaikyti versle ir politikoje.

Penktą kartą vykstantį renginį organizuoja Vilniaus universitetas ir Lietuvos kosmoso asociacija. Lietuva šiemet į kosmosą išleido du pirmuosius savo palydovus, tad, organizatorių teigimu, valstybė yra pajėgi eiti toliau ir kurti savo kosmoso verslą.

Didžiausių kosminių valstybių atstovai iš NASOS, Europos kosmoso agentūros ir kitų organizacijų dalinsis patirtimi, kaip sėkmingai įgyvendinti savo kosminius projektus ir iš to užsidirbti pinigų. Pasak vieno iš konferencijos organizatorių Vytenio Buzo, per pastaruosius metus Lietuva pribrendo įsiliejimui į pasaulio kosmoso ekonomiką.

Ekspertai pastebi, kad, tobulėjant technologijoms, tampa vis lengviau kurti įvairius kosminius aparatus – pavyzdžiui, palydovus, tad tuo valstybės turi pasinaudoti. Šiemet į kosmosą pakilo du pirmieji lietuviški palydovai – „LitSat1“ ir „LituanicaSat1“. Pastarojo komanda jau kuria antrąjį palydovą ir apie tai kalbės konferencijoje. Taip pat Lietuva neseniai pasirašė bendradarbiavimo su Europos kosmoso agentūra sutartį, kurią kosmoso entuziastai vadina istorine.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!