Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/46781/ftb-mano-kad-sifravimas-apple-ir-google-telefonuose-bloga-ideja/spausdinti/

FTB mano, kad šifravimas „Apple“ ir „Google“ telefonuose – bloga idėja

Publikuota: 2014-10-01 15:21
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Po NSA šnipinėjimo programų paviešinimo absoliuti dauguma vartotojų teigiamai įvertino asmeninių duomenų šifravimo funkcijos diegimą į „iOS“ ir „Android“ išmaniuosius telefonus. Tačiau panašu, kad yra viena įstaiga, kuri labai tuo nepatenkinta, rašo britų leidinys „The Guardian“.

JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovas James Comey, bendraudamas su amerikiečių žurnalistais, išreiškė susirūpinimą tuo faktu, jog du technologijų gigantai – „Apple“ ir „Google“ – bando apriboti agentūros prieigą prie išmaniuosiuose telefonuose esančių vartotojų privačių duomenų.

James Comey teigė, kad jis gerbia įstatymo viršenybę, tačiau jis taip pat tiki, kad nė vienas JAV gyventojas neturėtų būti už įstatymų ribų. „Mane jaudina tai, jog kompanijos vysto tai, kas leidžia žmonėms atsidurti už įstatymo“, – pareiškė jis.

FTB mano, kad šifravimas „Apple“ ir „Google“ telefonuose – bloga idėja

Kompanija „Apple“ neseniai atnaujino savo privatumo politiką, o kartu pristatė eilę saugumo funkcijų bei pateikė rekomendacijų, kaip vartotojams reikėtų saugoti savo privatumą. „Apple“ negali apeiti slapto kodo ir gauti prieigos prie duomenų. Todėl tampa neįmanoma reaguoti į valstybės reikalavimus ištraukti vartotojų duomenis iš įrenginių su „iOS 8“, – teigiama kompanijos pranešime.

Kiek anksčiau atitinkamų žingsnių ėmėsi kompanija „Google“, kuri įdiegė eilę naujovių į operacinę sistemą „Android L“, pasirodysiančią šių metų rudenį. „Android L“ turės įjungtą duomenų šifravimo sistemą, o tai reiškia, kad teisėsaugai reikės gauti teismo leidimą, kuris informuotų vartotoją, jog ketinama gauti prieigą prie vartotojo duomenų.

FTB vadovas mano, kad nėra jokios prasmės tiekti į rinką spintas, kurios negali būti atidarytos. Analogiškai ir su duomenų šifravimu: galbūt bus susidurta su vaikų pagrobimo atvejais, tačiau šifravimas neleis operatyviai ir greitai reaguoti bei sulaikyti prasikaltusius.

Šiuo metu Federalinio tyrimų biuro atstovai veda derybas su „Apple“ bei „Google“, diskutuoja apie jų marketingo strategijas, tačiau vis dar negali suprasti, kuo kompanijos vadovaujasi, diegdamos tokias funkcijas, ir kas lėmė tokius technologijų gigantų žingsnius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!