Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/46753/rusijoje-grasinama-uzdrausti-socialinius-tinklus/spausdinti/

Rusijoje grasinama uždrausti socialinius tinklus

Publikuota: 2014-09-30 07:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Rusijos federalinės komunikacijos ir reklamos agentūros kontrolierius Vladimiras Pykovas grasina uždrausti užsienyje įsikūrusius socialinius tinklus dėl jų daromos neigiamos įtakos, praneša „Radio Liberty“.

Kontrolierius aiškina, kad tokiuose socialiniuose tinklalapiuose, kaip „Facebook“ ar „Twitter“, reklamuojamos nelegalios prekės, kurios rusus esą skatina daryti nusikalstamas veikas.

Pasak V. Pykovo, agentūra į socialinių tinklalapių daromą žalą dėmesį atkreipė po ne vieno piliečio skundo apie skleidžiamą melagingą informaciją ar „reklamuojamus narkotikus“.

Kontrolierius detalizavo, kad po atlikto tyrimo paaiškėjo, jog rugsėjo 19 dieną „Facebook“ buvo reklamuojami tinklalapiai, kurie dėl turinio Rusijos Federacijoje yra draudžiami.

„Po kreipimosi į socialinio tinklalapio administraciją draudžiama reklama buvo pašalinta“, – pasakojo V. Pykovas.

„Facebook“ atstovai viešai atsiprašė už nesusipratimą ir paaiškino, kad tai – „techniniai nesusipratimai“.

Tuo metu vienas iš Rusijos interneto portalų „By24“ praneša, kad nuo 2015 metų sausio pirmos dienos šalyje bus draudžiami ne tik socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“, bet ir interneto paieškos sistema „Google“.

„By24“ informuoja, kad šalies komunikacijos ir reklamos kontrolės agentūra minėtiems tinklalapiams pateikė sunkiai įgyvendinamus reikalavimus: valstybės žinyboje užsiregistruoti kaip „informacijos skleidėjų organizacija“ ir perkelti serverius į Rusijos Federaciją. Neįgyvendinus reikalavimų, remiantis Federacijos įstatymu „97-FZ“, tinklalapiai bus uždrausti.

Straipsnio autorius Antonas Spoutas aršiai kritikavo Federacijos įstatymus, dėl kurių, jo nuomone, Rusijoje ilgainiui neliks nė vieno užsienietiško tinklalapio.

A. Spoutas pridūrė, kad valdžia nepajėgs užkirsti kelio rusams komunikuoti su pasauliu.

„Techninės galimybės leis „apeiti“ bet kokius draudimus“, – aiškino žurnalistas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!