Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/46571/parodyta-pirmoji-pasaulyje-ultra-hd-cas-apsaugota-transliacija-naudojant-dvb-standartus/spausdinti/

Parodyta pirmoji pasaulyje ULTRA HD CAS-apsaugota transliacija naudojant DVB standartus

Publikuota: 2014-09-16 12:33
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

SES, „SmarDTV“, „Kudelski Group“ įmonė ir „Samsung Electronics“ šiandien paskelbė, kad pademonstruos pirmąją šifruoto „Ultra HD“ turinio transliaciją, kuri per SES palydovą bus perduota į „Samsung“ „Ultra HD“ televizorių, naudojant „SmarDTV CI Plus CAM“ modulį.

Transliacija taps itin reikšmingu įvykiu „Ultra HD“ transliacijų grandinėje, nes tai pirmasis kartas, kai pilnas 3840x2160 pikselių CAS apsaugotas „Ultra HD“ signalas HEVC bus iššifruotas standartiniu „SmarDTV CI Plus“ moduliu ir pavaizduotas „Samsung Ultra HD“ modelių televizoriuose. Tai atveria duris mokamų televizijų paslaugų teikėjams tiesiogiai pasiekti UHD televizorius, kuriuos vis dažniau renkasi vartotojai visame pasaulyje. „Ultra HD“ turinys bus perduodamas tiesiogiai iš SES palydovo, esant 19,2 laipsnių į rytus palydovinei pozicijai, naudojant DVB UHD 1 fazės specifikacijas.

„Daugelis mūsų mokamos televizijos klientų ir daugelis paslaugų teikėjų visame pasaulyje domisi „Ultra HD“ diegimu ir tai leis jiems pradėti savo veiklą minimaliomis investicijomis, – kalbėjo Conor Ryan, „SmarDTV“ rinkodaros viceprezidentas. – Galimybė naudoti standartinius „CI Plus CAM“ modulius su naujausios kartos „Ultra HD“ televizoriais atveria duris į greitas ir ekonomiškai efektyvias „Ultra HD“ paslaugas“.

Thomas Wrede, SES priėmimų sistemų skyriaus viceprezidentas teigė: „Ultra HD“ transliacijų ekosistema per pastaruosius 18 mėnesių sparčiai vystėsi, pasaulio palydovinio ryšio operatoriai, tokie kaip SES, vaidina pagrindinį vaidmenį ruošiant palydovinę ir antžeminę infrastruktūrą ir teikiant klientams „Ultra HD“ mokamos televizijos paslaugas. „Ultra HD“ ir toliau bus toliau plačiai naudojamas palydovų pagalba transliuojant aukštos kokybės vaizdus.

„Dar kartą įsitikinome, kad DVB šeimos techninės sąlygos leidžia rinkai pereiti prie naujos kartos skaitmeninės transliacijos. Manau, kad ši, iki pabaigos trunkanti transliacija, yra aiškiausias rodiklis, kad visos reikiamos dalys yra vienoje vietoje, kad prasidėtų nauja „Ultra HD“ transliacijų era“, – komentavo John Adam, „Samsung Electronics“ tyrimų instituto (Didžioji Britanija) verslo vystymo ir pramoninių reikalų vadovas.

Tiesioginė transliacija bus rodoma IBC parodoje, „SmarDTV“/NAGRA 1C81 stende, pirmoje salėje ir SES B51 stende pirmoje salėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!