Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/46567/sony-inovacijos-parodoje-photokina/spausdinti/

„Sony“ inovacijos – parodoje „Photokina“

Publikuota: 2014-09-16 11:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien Vokietijoje prasidėjusioje tarptautinėje foto ir vaizdo technikos parodoje „Photokina 2014“ bendrovė „Sony“ pristato platų spektrą fotografijai ir filmavimui skirtų inovacijų, tarp kurių – profesionali kamera „PXW-FS7 XDCAM“, „α“ serijos sisteminiai fotoaparatai bei jiems skirti „E-mount“ objektyvai, taip pat naujos kartos autofokusavimo sistema „4D Focus“ su vertikalaus ir horizontalaus fokusavimo zonomis, kuri yra įdiegta fotoaparate „α6000“.

Sisteminių fotoaparatų šeimos flagmanas „α7S“ yra vienas mažiausių pasaulyje visakadrinių fotoaparatų su keičiamu „E-mount“ tipo objektyvu, kuris išsiskiria ypatingu vaizdo jutiklio jautrumu. Fotoaparate panaudotas 35 mm dydžio „Exmor CMOS“ vaizdo jutiklis, kurio raiška siekia 12,2 mln. taškų. Kartu su jutikliu suderintas galingas vaizdo apdorojimo procesorius „BIONZ X“ padeda sumažinti vaizdinio triukšmo lygį ir jautrumo šviesai diapazoną išplėsti nuo ISO 50 iki ISO 409600 reikšmės.

Keičiamo „E-mount“ tipo objektyvo fotoaparate „α5100“ taip pat naudojamas viso kadro dydžio 35 mm „Exmor CMOS“ jutiklis, gebantis išgauti 24,3 mln. vaizdo taškų raišką. Šio fotoaparato išskirtinumas – iš 179 vaizdo taškų susidedanti hibridinė autofokusavimo sistema, aprėpianti praktiškai visą komponuojamą kadrą. Pasitelkus šį fotoaparatą tampa įmanoma sekti itin greitai judančius objektus ir juos sufokusuoti per 0,07 sekundės.

Naujausias „A-mount“ serijos fotoaparatas „α77 II“ yra aprūpintas „Exmor CMOS“ vaizdo jutikliu, turinčiu 24,3 mln. vaizdo taškų ir 79 taškų (15 kryžminių taškų) autofokusavimo sistemą. Naujas autofokusavimo sistemos algoritmas leidžia šiam fotoaparatui pasiekti neprilygstamą fokusavimo greitį ir tikslumą, kas užtikrina atitinkamą nuotraukų kokybę. Fotoaparato autofokusavimo sistema gali sekti net greitai judančius objektus ir įamžinti juos kadrų sekoje (sparčiojo fotografavimo funkcija iki 12 kadrų per sekundę).

Profesionali kamera „PXW-FS7“ yra pritaikyta naudoti „E-mount“ tipo objektyvus, o joje esantis vaizdo jutiklis „4K Exmor Super 35mm CMOS“ (11,6 mln. vaido taškų) leidžia įrašyti vaizdą 4K XAVC formatu. Dėl ergonomiškos kameros konstrukcijos ją paprasta valdyti net ir vienam žmogui bet kokioje padėtyje – laikant kamerą ant pečių, rankoje ar prie žemės.

Pristatomas naujas „E-mount“ tipo „ZEISS“ šeimos fiksuoto židinio teleobjektyvas „Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS“ (SEL1635Z) padės įamžinti ryškiai sufokusuotos objektus be menkiausių spalvų ir vaizdo trūkumų. Jame naudojami žemos dispersijos (ED) lęšiai bei speciali optinių paviršių danga „T*“ leidžia išvengti menkiausių vaizdo iškraipymų ir užfiksuoti aukšto kontrastingumo kadrus.

Kitas „E-mount“ tipo automatinis teleobjektyvas „G Lens FE PZ 28-135mm F4 G OSS“ (SELP28135G) yra pirmasis pasaulyje standartinis objektyvas, skirtas naudoti su viso kadro dydžio 35 mm jutiklius turinčiais fotoaparatais, ir aprūpintas automatiniu priartinimo funkcija. Šis objektyvas specialiai sukurtas filmuoti 4K raiškos turiniui su „α7“ šeimos fotoaparatais ir su profesionalaus lygio kameromis, tokiomis, kaip „PXW-FS7S“. Objektyvo lęšius valdo elektrinė pavara „Super Sonicwave Motor“, užtikrinanti sklandų ir tylų objektyvo veikimą.

Parodoje „Sony“ pristato dar 4 „E-mount“ serijos objektyvus ir 2 adapterius bei atskleidžia savo planus šios serijos objektyvų spektrą iki 2016 m. papildyti 20-ia naujų modelių.

Kompaktiškame fotoaparate „RX100 III“ naudojamas universalus platesnio kampo objektyvas „ZEISS Vario-Sonar T* 24-70mm F1.8-2.8“, kuris yra pritaikytas fiksuoti vaizdus, pradedant kraštovaizdžiu ir baigiant jausmingais portretais, taip pat 20,1 mln. taškų raiškos 1.0 colio dydžio atvirkštinio apšvietimo vaizdo jutiklis „Exmor R CMOS“. Pastebimai didesnis už kituose kompaktinės klasės fotoaparatuose naudojamus jutiklius, jis užtikrina neprilygstamos kokybės nuotraukas ir filmuotus vaizdus.

„Sony“ unikalūs QX serijos fotoaparatai-objektyvai, prie telefono prijungiami per „Wi-Fi“ ryšį, leidžia gauti kokybiškas nuotraukas ir filmuotus vaizdus, kurie gerokai pranoksta telefoninės fotografijos galimybes.

Naujajame „ILCE-QX1“ panaudotas toks pats APS-C vaizdo jutiklis kaip ir sisteminiuose fotoaparatuose, todėl jis padeda gauti aukštos kokybės nuotraukas ir suteikia galimybę naudoti skirtingus „E-mount“ serijos objektyvus. Nuotraukos su „išplaukusio“ foninio vaizdo efektu, ryškios naktinės fotografijos ar keičiamų objektyvų pasirinkimas – nuo šiol visai tai įmanoma pasitelkus šį telefono priedą. Tuo metu naujas fotoaparatas-objektyvas „DSC-QX30“ geba 30 kartų priartinti vaizdą, yra aprūpintas „Sony G Lens“ lęšiais, stabilizavimo technologija „Optical SteadyShot“ ir autofokusavimo funkcija.

Veiksmo kamera „HDR-AZ1VR Action Cam Mini“ sveria vos 63 gramus ir yra trečdaliu mažesnė už ankstesnį „HDR-AS100V“ modelį. Šis dydžio skirtumas pasiektas perkėlus GPS lustą į naują nuotolinio valdymo pultelį. Naujoji kamera gali būti tvirtinama ant dviračio vairo ar šalmo ir fiksuoti „Full HD“ standarto vaizdą 170 laipsnių kampu. Ją galima pasitelkti ne tik filmuojant sporto ar ekstremalių užsiėmimų akimirkas, ji puikiai tiks įamžinti ir keliones ar kitą laisvalaikio veiklą.

„Handycam“ serijos kamera „FDR-AX100“ yra aprūpinta 1.0 colio tipo atvirkštinio apšvietimo vaizdo jutikliu „Exmor R CMOS“, vaizdo apdorojimo procesoriumi ir patobulintais optiniais elementais, kurie pritaikyti filmuoti 4K raiškos vaizdą. Ketvirtadaliu mažesnė ir trečdaliu lengvesnė už ankstesnįjį „FDR-AX1“ modelį, ši kamera geba fiksuoti natūralios tekstūros vaizdą maksimalia 4K raiška.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!