Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/4638/apdovanoti-geriausi-lietuvos-interneto-svetainiu-kurejai/spausdinti/

Apdovanoti geriausi Lietuvos interneto svetainių kūrėjai

Publikuota: 2006-06-12 17:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas Kompiuterija – PC World

Birželio 9 d. Lietuvos interneto svetainių kūrėjų elitas rinkosi į 11-tojo WWW svetainių čempionato apdovanojimų ceremoniją. Joje buvo paskelbtos geriausios šių metų interneto svetainės. Čempionate triumfavo UAB „Gaumina“ sukurtas projektas www.tuuletin.fi. Šio smagaus, suomijos klientų užsakymų sukurto tinklalapio idėjos pelnė daugiausiai vertinimo komisijos narių ir www.top.lt lankytojų simpatijų.

Dėl geriausios svetainės titulo rungėsi keli šimtai dalyvių. Čempionate, kurį organizavo žurnalas „Kompiuterija – PC World“ ir UAB „Net Frequency“, užregistruota daugiau nei 500 interneto svetainių, o vertinimui atrinkta per 300 darbų.

Organizatoriai džiaugėsi kasmet kylančia technine elektroninių projektų kokybe, o čempionato svetainėje www.top.lt paminėjo keletą dažniausiai aptinkamų klaidų, pateikė techninių patarimų.

Kiekvienos iš aštuonių kategorijų nugalėtojai apdovanoti čempionato diplomais ir specialiai šiam renginiui sukurtais stiklo prizais.

Geriausia asmenine svetaine išrinkta populiarios dainininkės Jurgos Šeduikytės svetainė www.jurgamusic.com, geriausiu prezentaciniu puslapiu – pasaulyje žinomo arbatos ir kavos prekės ženklo „Gurman‘s“ atstovų Lietuvoje tinklalapis www.gurmans.lt. Naujasis AB „TEO“ projektas www.zebra.lt nugalėjo „naujienų ir žiniasklaidos“ kategorijoje. Geriausia elektroninių paslaugų svetaine tituluota „amstudio“ interaktyvių žemėlapių paslauga www.interactivemaps.org. Pramoginių tinklalapių kategorijoje geriausiu išrinktas „Gauminos“ naujametinis sveikinimas–žaidimas www.gaumina.lt/2006. Tarp bendruomenių portalų išsiskyrė stilingam jaunimui skirtas projektas www.madein.lt. „Vienos temos“ nominacijoje nugalėjo ŠMM ir Lietuvos mokinių parlamento inicijuotas portalas www.draugiskamokykla.lt. Už geriausius techninius sprendimus apdovanota UAB „Dizaino kryptis“ (www.kryptis.lt), o už originaliausią vizualinį sprendimą – ryšių su visuomene įmonė „Strateginių Komunikacijų Centras“ (www.skc.lt).

Aptarti rezultatus, visi renginio svečiai buvo pakviesti į sūrio puotą, kur buvo vaišinami įvairiausių rūšių sūriais, vynu, sultimis ir vaisiais. Interneto svetainių kūrėjai diskutavo aktualiomis techninėmis temomis, dalinosi idėjomis, susipažino su kolegomis, kuriuos paprastai sutinka tik virtualioje erdvėje.

Daugiau informacijos ir visą laimėtojų sąrašą galite rasti puslapyje www.top.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!