Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/46173/google-rado-buda-kaip-povandeninius-interneto-kabelius-apsaugoti-nuo-rykliu/spausdinti/

„Google“ rado būdą, kaip povandeninius interneto kabelius apsaugoti nuo ryklių

Publikuota: 2014-08-19 16:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Interneto gigantas „Google“ ketina apsaugoti nuo ryklių savo optinio pluošto kabelius, kurie bus klojami Ramiojo vandenyno dugne. Apie tai rašo leidinys „VentureBeat“.

Manoma, kad ryklius vilioja kabeliu tekanti elektros srovė. Žinoma, kad rykliai turi įtampos jutiklius burnoje, todėl optinius kabelius palaiko tariamu grobiu ir bando juos perkąsti.

Norėdama išvengti ryklių daromų nuostolių, kompanija „Google“ ketina kabelius apvynioti specialia, ypač atsparia aplinkos poveikiui medžiaga, kuri yra analogiška kevlarui, teigė interneto giganto atstovas Dan Belcher.

Prekės ženklu kevlaras pažymėtą medžiagą gamina kompanija „DuPont“. Pažangus sprendimas yra penkis kartus tvirtesnis nei plienas, kuris naudojamas kabelių sutvirtinimui.

Kiek anksčiau kompanija „Google“ pranešė, kad dalyvaus povandeninio internetinio kabelio, kuris bus nutiestas Ramiojo vandenynu dugnu tarp Japonijos ir JAV, klojimo darbuose.

Du kontinentus sujungsiančiame projekte, kuris vadinasi FASTER, taip pat dalyvauja tokios kompanijos, kaip NEC, „China Mobile International“, KDDI, „China Telecom Global“, „Global Transit“ ir „SingTel“. Bendra projekto vertė siekia 300 mln. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!