Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/45919/apple-neigia-kaltinimus-del-ios-irenginiu-savininku-sekimo/spausdinti/

„Apple“ neigia kaltinimus dėl „iOS“ įrenginių savininkų sekimo

Publikuota: 2014-07-30 18:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Įrenginiuose su operacine sistema „iOS“ nuolat veikia procesai, kurie neva leidžia kompanijai „Apple“ bet kada gauti prieigą prie vartotojų duomenų, ir nuo to neapsaugo net integruotos apsaugos sistemos. Tokį sensacingą pranešimą konferencijoje „Hackers On Planet Earth“ išsakė saugumo ekspertas Jonathan Zdziarski, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Jonathan Zdziarski teigia, kad „iOS“ nuolat veikia paslėpti procesai. „Apple“ mobilių įrenginių vartotojai visiškai neinformuojami apie tai, kad šie procesai aktyvūs ir kad jų negalima išjungti. Pateikta versija, kad šitaip „Apple“ gali sekti vartotojus, o kartu pateikti šią informaciją specialiosioms tarnyboms, jei tik šios to pareikalautų.

Saugumo ekspertas pažymėjo, kad paslėptų procesų „Apple“ gali ir nenaudoti vartotojų sekimui. Tačiau jis nesupranta, kodėl kompanija taip nuvertina svarbą šių nedokumentuotų tarnybų, kurios vargu, ar naudojamos programinės įrangos kūrėjų savo produktų tobulinimui.

„Apple“ neigia kaltinimus dėl „iOS“ įrenginių savininkų sekimo

Kompanija „Apple“ nusprendė pakomentuoti jai mestus kaltinimus. Teigiama, kad ekspertas neteisingai įvertino minėtų procesų paskirtį – jie esą skirti diagnostikai, o ne šnipinėjimui.

Korporacijos pranešime kalbama, kad neva šnipinėjanti tarnyba „com.apple.mobile.pcapd“ skirta problemų programose ir firmų VPN tinkluose išaiškinimui ir diagnostikai. Procesas „com.apple.mobile.file_rela“ skirtas diagnostinės informacijos gavimui, jei, pavyzdžiui, vartotojas kreipiasi į palaikymo tarnybą „AppleCare“.

Galiausiai „com.apple.mobile.house_arrest“ naudojamas failų perdavimui ir kopijavimui, pasitelkiant „iTunes“.

Tiesa, į klausimą, ar „Apple“ šiuos paslėptus instrumentus naudoja specialiųjų tarnybų užklausoms tenkinti, kompanija komentuoti atsisakė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!