Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/45805/ps3-ir-iphone-nulauzes-programisius-tapo-google-saugumo-ekspertu/spausdinti/

„PS3“ ir „iPhone“ nulaužęs programišius tapo „Google“ saugumo ekspertu

Publikuota: 2014-07-22 17:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Google“ pranešė, kad pasamdė programišių George'ą Hotzą, kuris žinomas slapyvardžiu „GeoHot“. Jis taps neseniai suformuotos saugumo ekspertų komandos „Project Zero“ nariu. Projektas skirtas kovai su pažeidžiamumais internete bei vartotojų duomenų apsauga nuo įvairių grėsmių.

Būdamas saugumo ekspertų komandos nariu, George'as Hotzas ieškos pažeidžiamumų įvairioje programinėje įrangoje, taip pat informuos kūrėjus apie esamas ir potencialias grėsmes jų produktuose.

„Google“ dėmesys jaunuoliui turi savų priežasčių: vienas iš paskutinių George'o Hotzo pasiekimų – tai pažeidžiamumų atradimas naršyklėje „Google Chrome“. Už tai jis gavo net 150 tūkst. dolerių premiją. Tiesa, IT eksperto pasiekimų sąraše yra ir daugiau įdomių įrašų.

„PS3“ ir „iPhone“ nulaužęs programišius tapo „Google“ saugumo ekspertu

George'as Hotzas pagarsėjo dar 2007 m., kai nulaužę „iPhone“ operacinę sistemą. 2010 m. jam pavyko nulaužti „PlayStation 3“ programinę įrangą, o tai leido konsolėje naudoti piratines žaidimų kopijas, diegti norimas operacines sistemas ir programėles.

Kompanija „Sony“ savo laiku netgi buvo padavusi jaunuolį į teismą, apkaltinusi kibernetiniu nusikaltimų įvykdymu bei intelektualinės nuosavybės pažeidimais. Tačiau incidentą pavyko išspręsti taikiai, o George'as Hotzas dabar galės savo talentą realizuoti, dirbdamas interneto gigantui „Google“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!