Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/45792/europos-komisijai-bus-siuloma-finansuoti-dvieju-auksto-lygio-mokslo-centru-kurima-lietuvoje/spausdinti/

Europos Komisijai bus siūloma finansuoti dviejų aukšto lygio mokslo centrų kūrimą Lietuvoje

Publikuota: 2014-07-21 13:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos mokslo tarybos sudarytai ekspertų grupei įvertinus, Švietimo ir mokslo ministerija atrinko Lietuvos mokslo ir studijų institucijas, galėsiančias dalyvauti Europos Komisijos finansavimo konkurse, skirtame aukšto lygio mokslo centrų kūrimui ES regionuose.

Paraiškas finansavimui galės teikti Kauno technologijos universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Vilniaus universiteto konsorciumas, siekiantis įsteigti Lietuvos sveiko senėjimo mokslinių tyrimų ir inžinerijos aukšto lygio centrą bei Fizinių ir technologijos mokslų centras, rengiantis projektą „Pažangus mokslas ir technologijos inovatyviai pramonei“.

Šių metų gegužės mėn. Švietimo ir mokslo ministerijai paskelbus kvietimą mokslo ir studijų institucijoms teikti išankstines paraiškas pagal mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ priemonę „Komandų kūrimas“ gauta 14 paraiškų, jas įvertino Lietuvos mokslo tarybos sudaryta ekspertų grupė.

Išankstinės paraiškos buvo vertinamos pagal ilgalaikės mokslo ir inovacijų strategijos bei veiklos planų kokybę, taip pat tarptautinį mokslinį ir inovacinį perspektyvumą.

Paraiškas Europos Komisijai atrinktos mokslo ir studijų institucijos turi pateikti iki šių metų rugsėjo 17 d.

Pirmame konkurso etape Europos Komisija finansuos aukšto lygio centrų veiklos plano parengimą bei komandų su aukšto lygio Europos institucijomis formavimą. Antrame etape, priklausomai nuo centro veiklos plano kokybės ir šalies įsipareigojimų, Europos Komisija gali skirti tolesnę finansinę paramą centro kūrimui ar atnaujinimui.

„Horizontas 2020“ – tai nauja bendroji ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programa. Jos septynerių metų biudžetas – apie 80 mlrd. EUR. Finansuojant mokslinius tyrimus ir inovacijas pagal „Horizontą 2020“ siekiama stiprinti Europos mokslo ir technologijų bazę. Investicijos taip pat bus orientuotos į inovatyvius produktus bei paslaugas kuriantį verslą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!